Med Frost 2 og Star Wars som to av filmene som vises i romjula, håper kinosjef Elen Lauvhjell på godt besøk i mellomdagene.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Knut Erik Liane

Hun sier folk virkelig har noe å glede seg til med mange filmer og visninger hver dag. Det vil si med unntak av to.

– Julaften og nyttårsaften holder vi stengt, men de andre dagene blir det filmer. Og allerede 25. desember braker det løs med tre norgespremierer, i tillegg til at Star Wars skal gå jevnt og trutt i jula, sier Lauvhjell.

Kattene kommer

En av filmene som start opp for fullt 25. desember er Frost 2. Der hadde Risør kino en festpremiere tidligere i måneden, mens den ordinære premieren er i dag.

– Her kan jeg love alle en famtastisk filmopplevelse. Denne er helt på høyde med den første.

En film hvor det ikke har vært førpremiere, er Cats.

– Dette er en storslått musikal med legendarisk musikk av Andrew Loyd Webber. Jeg vil også nevne filmen som er kinosjefens anbefaling i julen. Tunnelen er et helnorsk actiondrama med aldersgrense 12 år. Den kommer virkelig til å ta pusten fra deg, sier Lauvhjell.

Besøket har tatt seg opp

Ingen ting gleder Elen Lauvhjell mer enn å kunne ha et sterkt kinoprogram i jula. For kinoåret 2019 har lenge sett ut til å bli labert både på landsbasis og i Risør.

– Jeg ser imidlertid til min glede at besøket på Risør kino har tatt seg kraftig opp på slutten av året. Da blant annet gjennom arrangementer som Kinoens dag, festpremierer og spesialvisninger.

Rett før jul (20.des) var man oppe i nær 900 visninger fordelt på 214 titler.

– Og flere vil det bli før året er omme. Så jeg vil gjerne få si takk til alle trofaste, nye og gamle kinogjengere, som har tross alt har gjort 2019 til et bra kinoår, avslutter kinosjefen.