Har du noengang lurt på hvem som gjemmer seg bak det hvite skjegget og den røde luen. Tar du turen innom Risørhuset i romjula kan det være at du får svaret.

Tekst: Knut Erik Liane foto: Privat

Denne julen tar Jonas Andersen Sandvik og Nils Oorwijn turen til Risør for å fremføre sin egen forestilling «Hvem er egentlig Julenissen?».

Julenissen gir gaver til flere tusen barn hvert år, har et hvitt lang skjedd, rød lue og sier HOHO. Men, hvem er egentlig denne mannen som alle snakker om? Hvor kom han fra? Har han alltid vært en voksen mann med stor rund mage og en svakhet for grøt? Dette skal vi sammen med publikum prøve å komme til bunns i, sier Sandvik.

Familieforestilling

Sandvik ønsker ikke å røpe for mye om handlingen, men han forteller at det vil bli kidnapping, sang, dans, magi og at det mest sannsynlig vil dukke opp et reinsdyr.

– Det blir en leken fortellerforestilling som passer for hele familien, spesielt målgruppen 6-103 år. Vi lover en morsom og glitterfylt formiddag. Har du ikke fått julestemningen helt innabords så skal jeg love deg at du sitter igjen med litt jul i magan efteråt.

Fortellingen er deres egen lille skapelse som de har utviklet gjennom frivillig arbeid. Sandvik forteller at all tiden som har blitt brukt for å lage fortellingen er gjort med to store hjerter, og at de håper så mange som mulig tar turen innom.

– Vi har brukt flere julehistorier som inspirasjon og jobbet frem manuset, sangene og alt av det sceniske ved hjelp av improvisasjon, gløgg og mange pepperkaker, samt en klementin i ny og ne, avslutter Jonas Andersen Sandvik.

Forestillingen spilles i Litteraturrommet på Risørhuset 28. desember. Det blir en visning klokken 11:00 og en klokken 13:00.