Mangel på snø har ført til skuffende salg av ski og vinterutstyr hos Sport 1. Men, Willy Thorsen holder fortsatt på håpet for årets skisesong.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

I lokalet til Sport 1 henger det fortsatt et par sykler igjen i taket. Resten er for lengst byttet ut mot ski i de fleste typer og størrelser. Men, om snøen uteblir kan det ha en effekt for sportsbutikken sitt innkjøp neste sesong.

Da blir vi bare nødt til å kjøpe inn mindre neste sesong. Men, sesongen kan være lang enda, for ifjor kom ikke snøen før i januar. Jeg håper fortsatt det kan bli en god sesong, sier Willy Thorsen.

Ønsker snø i løypene

Thorsen forteller at salget har gått tålelig greit, men at mangelen på snø i nærområdet har hatt en effekt på salget av utstyr og ski til barn.

– Det klart det hadde satt en ekstra spiss på det dersom vi hadde fått snøen nærmere. Akkurat her nede i byen kan det være vanskelig å gå på ski, men det hadde vært greit om det var snø i løypene på Bosvik, Søndeled, Hope og Laget.

Thorsen er godt fornøyd med at risørfolk kjøper ski og sykler lokalt, og han sier at det også kommer en del kunder fra Vegårshei og Gjerstad. Han forteller også at det å selge ut hele varelageret aldri kommer til å skje, uansett om det er snø eller ikke.

– Det er så mange forskjellige modeller og størrelser på ski at du vil aldri få solgt alt. Det som ikke blir solgt må man bare selge litt billigere neste år, avslutter Willy Thorsen.