Foto: Thomas Østerholt

– Fire personer i uka kommer gjennom sunnhetslotteriet til å vinne det de har handlet for i vår butikk, sier butikksjef Eivind Hassel ved Kiwi i Risør.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Thomas Østerholt

Kampen om dagligvarekundene er hard, og det kjøres gjennom året en rekke kampanjer fra de forskjellige kjedene for å skape lojalitet hos kundene. Det siste utspillet fra Kiwi er imidlertid noe nytt.

– Vi ønsker å premiere våre Kiwi Pluss-kunder som en gulrot til å spise sunnere. Dette er et opplegg som er i alle Kiwi-butikkene, og hvor det skal trekkes ut fire vinnere i uka i hver butikk, sier Hassel til iRisør.no.

Opp til 5000 kroner

Han vet ikke hvor lenge sunnhetslotteriet kommer til å vare, men kan fortelle at det er enkelt å delta.

– Forutsetningene for å delta er at man er Kiwi Pluss-kunde. Dette er helt gratis, og gir fordeler gjennom hele året. I tillegg må man kjøpe et produkt inne fersk frukt eller grønt samt ett fiskeprodukt. Da er man automatisk med i trekningen.

Skulle man være så heldig å vinne, får man en sum tilsvarende verdien man har i handlekurven.

– Med en begrensning oppad til 5000 kroner, men så er det ikke mange som handler for så mye. Og du får vite på mobiltelfonen om du har vunnet før du har rukket å komme ut av butikken, sier Hassel.

Mange vil spise sunt

Nå håper butikksjefen hos Kiwi Risør at kampanjen skal få mange til gjøre gode valg når det gjelder kosthold.

– Folk har jo ofte som nyttårsforsett at de skal spise sunnere i det nye året, og nå får de litt hjelp på veien. For pluss-kundene er det jo uansett ekstra rabatt på fersk fisk og fersk frukt og grønt.

Og det er mange av kundene til Eivind Hassel som har knyttet seg opp mot pluss-ordningen.

– Godt over halvparten av kunden er pluss-kunder. Og siden det ikke koster noe å være pluss-kunde, håper vi jo på flere, avslutter han.