Med snorklipping og kake var det i dag offisiell åpning av Risør og Gjerstad Lensmannskontor.

Tekst og video: Tore Myrberg  Foto: Knut Erik Liane

En tydelig fornøyd lensmann tok i mot en rekke gjester, og mener man etter en hektisk byggeperiode har fått tidsriktige og gode lokaler.

– Det betyr at vi har fått mer tilrettelagte lokaler som er mer hensiktsmessig for den jobben vi skal gjøre. I tillegg vil folk merke at det er en bedre tilgjengelighet slik som med tanke på parkeringsplasser, forteller Odd Holum til iRisør.no.

Noen forvaltningsoppgaver

Samtidig har ikke folk flest samme behovet for å møte opp på et politikontor i 2020 sammenlignet med for et par tiår siden.

– Det er noe helt annet nå enn for 10 – 15 år siden. Men, det er noe forvaltningsoppgaver. Vi tar i mot våpensøknader, søknad om politiattest og slie ting. Mye av dette kan også gjøres på nett, men noen ønsker hjelp og da bistår vi de som ønsker det.

Alle politimessige gjøremål, slik som etterforskningsarbeid, gjøres også nå på det nye lensmannskontoret, slik at lokalene blant annet vil bli brukt til slikt som avhør.

Lensmann Odd Holum under åpningen av lensmannskontoret på Østebø i dag. Foto: Knut Erik Liane

Raskere til flere steder

De som tidligere har gitt litt ekstra gass over Østebøsletta, vil nok tenke seg litt mer om nå som politiet holder til langs veien de kjører. Det er imidlertid ingen ting som tilsier at det oftere blir radarkontroller på stedet.

– Det må jo være om UP vil ha kort vei til et kontor å ha kaffepausen i så fall, sier Holum med et smil.

Selv ser han beliggenheten som en stor fordel når politiet selv må kjøre i fortere enn til vanlig.

– Vi kommer nærmere E18 og kan enklere rykke ut til hele distriktet vi skal dekke. Og for de som er redd for at det vil komme biler med blålys kjørende der folk kommer gående ut fra Rema 1000, så er det veien på baksiden av bygget vi kommer til å bruke.