Kast Loss har planer for uteservering ved kaikanten og håper å få det hele ferdig før årets sommersesong. Nå venter de bare på ett svar fra kommunen.

Tekst: Knut Erik Liane Foto: Privat

Terje Henriksen og Kast Loss har lenge savnet en uteservering og har søkt kommunen om tillatelse til å bygge ut 43 sitteplasser ved vannkanten.

– Vi har også planer om å ha en liten bar og en vedfyrt pizzaovn som skal servere pizza til Pir 1, Kast Loss og Stand By, sier Henriksen.

Mørkt lokale

På sommeren vil folk ofte sitte ute i sola, det er noe Kast Loss ikke har kunnet tilby tidligere.

– Problemet for Kast Loss på sommeren er at det er veldig mørkt på innsiden og vi sliter med å få folk inn. Derfor har vi lenge hatt lyst på en uteplass.

Først hadde de planer om å lage uteservering inntil husveggen. Men, da det kun ble gågate seks måneder i året var det flere ting som gjorde at det ikke var aktuelt.

– Det første problemet er at det er mangel på sollys der. Det andre var at det måtte blitt fjernet de månedene som det ikke er gågate. Derfor satser vi heller på en mer permanent løsning.

Flytter pizzaovnen ut

Som ble nevnt tidligere har de tenkt å ha en vedfyrt pizzaovn som en del av den nye uteserveringen. Det er ikke uten grunn at de har valgt denne løsningen.

– Med 43 sitteplasser ekstra blir det for lite kjøkken inne på Kast Loss. Når vi flytter pizzaovnen ut får vi mye bedre plass inne på kjøkkenet og det gjør at det blir bedre flyt i matlagingen.

Klare til å bygge

Kast Loss sendte inn søknaden i slutten av desember og venter nå bare på ett svar fra kommunen.

– Vi er klare til å begynne å bygge, men vi er avhengig av et ja fra politikerne. Får vi det setter vi igang, og jeg håper at det kan stå klart til årets sommersesong.

I skrivende stund har Kast Loss fått 162 liker trykk på ett innlegget de delte på Facebook og flere kommentarer fra folk som gleder seg til å spise der til sommeren.