Christian Axelsen

Onsdag inviterer Risør Idrettsråd og Risør Håndballklubb til viktig foredrag i Risørhuset. «Idrettsglede for alle» er fokus, og her er det mange viktige temaer.

Tekst: Marcus Aanonsen Foto: Arkiv

Idretten skal være for alle, men fortsatt er det flere som ikke føler seg velkommen av forskjellige grunner. Dette skal Håvard B. Øvregård, seniorrådgiver for verdiarbeid i NIF, snakke om på onsdagens foredrag.

– Dette handler jo om å være den du er. Håvard skal snakke om ulike former for trakassering i idretten, og hva hver og en av oss kan gjøre for å hjelpe, sier Christian Axelsen til iRisør.no.

Idrettsglede for alle

Idretten og de forskjellige klubbene skal være for alle. Fortsatt er det dessverre folk som ikke føler seg velkomne.

– Idretten er et sted hvor alle skal kunne være med uansett bakgrunn, alder, kjønn eller seksuell legning. Du skal få bidra i en klubb og være på lik linje med alle andre, sier Axelsen.

Alle har ansvar

Det er ikke kun trenere som har et ansvar her. Det er mange roller, og mange som kan gjøre sitt for at idretten skal bli bedre for alle.

– Det er mange som har ansvar. Alt fra dommere til publikum. Det er viktig at vi er positive, tar hensyn til hverandre og lager gode rammer, sier Axelsen.

Si i fra

Det er vanskelig å fikse et problem man ikke vet eksisterer. Derfor er det viktig for Christian at folk tar kontakt, om noe ikke er som det skal.

– Hvis noen føler at de, eller barna deres, ikke er velkomne i en klubb eller noe, så vil jeg som Idrettsrådleder gjerne vite det. Vi får ikke gjort noe med det vi ikke vet, så man har også et ansvar selv om å si i fra, sier Axelsen.

Kom og lytt

Dette er altså et foredrag for både trenere, foreldre og spillere. Christian mener det er viktig at folk kommer og får med seg det som blir sagt.

– Vi er ikke unike i Risør. Det er mange ting å ta tak i her også, så jeg oppfordrer virkelig til å komme og lytte på hva som blir sagt, avslutter Christian Axelsen.