Gyda Hansen i Frelsesarmeen i Risør synes folk var gavmilde i førjulstiden.

Gavmildheten overfor Frelsesarmeen i Risør var ekstra stor før jul i fjor. Både «den sorte gryte» og Julejam ga rekordresultater i 2019.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Denne uken ble de siste pengene talt opp, og resultatet sendt inn til hovedkontoret. Og resultatet er særdeles hyggelig.

– Det som er kommet inn i gryta og som direkte innskudd på bank er 241 300 kroner. I tillegg har vi ikke fått oppgjøret for de som har gitt via Vipps, så samlet kommer vi her på over 250 000 kroner, sier Gyda Hansen hos Frelsesarmeen i Risør.

Positive kommentarer

Naturlig nok er det lokale korpset godt fornøyd med en slik sum.

– Dette er et tall vi er veldig fornøyde med. Folk er flinke til å gi penger og gaver i tiden før jul, sier Hansen.

Hun påpeker at pengene som kommer inn gjennom Julejam kommer i tillegg, og bare der ble det nye rekord med 133 000 kroner.

– Dette viser hvilken stor giverglede det er blant folk. Og de som har stått med grytene melder om at de utelukkende får positive kommentarer.

Brukes lokalt

For Frelsesarmeen i Risør er det viktig å påpeke at alle pengene de har fått inn gjennom grytene brukes lokalt.

– Noe brukes på innkjøp av juleeskene med mat som vi deler ut hvert år. Resten går til andre ting gjennom året. Det kan være innkjøp av mat, hjelp etter søknad til slik som strøm eller husleie og noe går til å skape møteplasser slik som strikkekveldene vi holder.

Det at Julejam har vokst seg så stor, gjør at det også her er penger igjen etter julen, og disse brukes på slikt som hjelp til turer for barnefamilier eller støtte til å arrangere konfirmasjon eller bursdag.

– Alt brukes lokalt, og med det resultatet vi sitt med nå gjør at vi er sikret å kunne gjøre det vi har planlagt i 2020. Så jeg vil gjerne få takke alle som har vært med og bidratt, sier Gyda Hansen hos Frelsesarmeen i Risør.