Lisand sine tennruller er laget av aviser og stearinlys-stumper. Nå trenger de mer stearin og håper at noen av våre lesere kan hjelpe.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

(Vi gjør oppmerksom på at iRisør.no nå er en del av Lisand AS. Og at produktet det er snakk om i saken er noe vi også selger i våre lokaler)

Posene med tennruller har solgt godt i vinter og Lisand trenger mer stearin for å kunne lage flere.

– Tenrullene lages av avispapir som først rulles til passe størrelser og som deretter dyppes i flytende stearin. Disse er så populære at vi stadig trenger å produsere opp ny beholdning. Derfor trenger vi også påfyll av stearin vi kan smelte, sier arbeidsleder Ellen Aschehoug.

Kombinasjonen av gammelt avispapir og stearin gjør at rullene brenner godt.

– Tennrullene brukes på samme måte som tennbriketter, i forbindelse med at du skal fyre opp i peisen eller ovnen. De er også supre å ha med i sekken på tur, til opptenning når du skal ha bål.

Har du noen stearinstumper til overs ber Aschehoug om at du leverer de til et av Lisand sine tilholdssteder, slik at de kan få ett nytt (om ikke langt) liv.

– Du kan enten levere det til oss på hovedkontret i Tvedestrand (Skogfaret 5) eller i Risør hos iRisør.no (Kragsgate 19), avslutter Ellen Aschehoug.