Har du noen gang glemt å sette ut riktig søppeldunk til riktig dag? Det vil ikke lengre skje med appen «Min Renovasjon» som RTA nå tilbyr helt gratis.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

RTA har nå fikset slik at også vi i Risør kan benytte oss av den smarte appen. Dette tror Åse Johnsen Trydal hos RTA kan være til god hjelp for kundene.

– Du trenger aldri å lure på når søpla skal tømmes. Dette er enkelt å bruke for alle, sier Åse Johnsen Trydal.

Få varsel

Appen «Min Renovasjon» kan lastes ned på både Android og Apple. Inne i appen legger du inn din adresse slik at du kan se tømmekalenderen for din gate.

– Du får opp hvilke datoer du skal tømme hvilket avfall. Du kan slå på varslinger slik at du for eksempel får varsling dagen før, klokka seks, om at papir skal tømmes i morgen. Det er kjempegreit, sier Åse.

Alt på et sted

Det er ikke kun tømmekalenderen som er grei med appen. Den har også mye grei informasjon som oppdateres når det trengs.

– Du kan blant annet trykke deg inn på «sortering». Der står det hva slags avfall som skal i hvilke dunker, og hvordan du skal sortere riktig, sier Åse.

I motsetning av en ordinær kalender så vil denne oppdatere seg ved endringer. Det kan være greit da det av og til skjer uventa ting.

– Sånn som nå er det jo stengt i Tvedestrand og Vegårshei. Der driver de å bygger om så da har det kommet inn en oppdatering om det på appen, sier Åse.

Lettvin å bruke

Så dette er altså et gratistilbud som alle kan bruke. Åse er spent på å se hvordan kundene vil like den fremover.

– Den er jo veldig lettvin og du har den bestandig med deg. Ikke minst er det jo veldig greit med varslinger om søppelhenting så ikke du går glipp av det, avslutter Åse Johnsen Trydal.