David Arnesen smiler over overnattingstallene for 2019. Samtidig er han sikker på at Det Lille Hotel vil ha en vekst i 2020.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Fjorårstallene ligger helt på nivået med 2018. Og det er Arnesen godt fornøyd med.

– Vi hadde en veldig fin vekst i 2018 etter at vi åpnet «Konsulatet». En god høst og desember i fjor gjorde at vi havnet på samme tall i fjor, og det er tall vi er fornøyd med, sier Arnesen til iRisør.no.

Bra festivaltrykk

I en bransje hvor man hele tiden har gode statistikker på det meste, følger han nøye med på utviklingen. Dette er et godt verktøy for å se hvor man skal sette inn arbeidsinnsatsen.

– Nå jobber vi med å få en bedre vår i 2020, for den kunne vært bedre i fjor. Måneden vi er inne i nå, januar, ser imidlertid ut til å bli veldig bra.

Arnesen sier man også merker godt trykk på overnattinger i forbindelse med festivalene.

– Selv om Trebåtfestivalen ble flyttet en helg, så har vi kun hatt to avbestillinger. Så både Kammermusikkfesten og Trebåtfestivalen trekker godt med folk.

Pusser opp bassenget

Etter en periode med flere nyheter, blir det et litt roligere 2020. «Konsulatet» ble som kjent åpnet i 2018, og i fjor hadde man på plass en ny suite i Krags gate.

– Vi holder på å pusse opp svømmebassenget i hagen her i Storgate, så det skal stå ferdig til mai.

Les også denne saken vi skrev om «Konsulatet» i 2018:

Bo som en risørborger

Med de nye som er kommet på plass de siste årene, har Det Lille Hotel nå 16 suiter, fordelt med åtte i Krags gate, fire i Storgata og fire i «Vatikanet» i Buvika.

– Det er litt variasjon gjennom år med hvor folk ønsker å være. Nå om vinteren er det suitene med peis, mens om sommeren er det populært å være her i Storgata med tilgang til bassenget. De som velger «Vatikanet» er ofte de som er interessert å gamle bygninger og slikt, sier Arnesen.

Brukes også av lokale

I en tid hvor det er fokus på å bruke egen by for å opprettholde et godt tilbud, kan David Arnesen fortelle at han synes folk er flinke til å bruke hotellet.

– Lokalbefolkningen bruker oss når de skal innkvartere gjester. Vi hadde en del av det nå i julen. I tillegg er det flere som leier lokaler av oss. En familie leide for eksempel «Konsulatet» i fjor for å feire julaften.

Arnesen får også tilbakemeldinger om at de som kommer utenfra og benytter Det Lille Hotel, samtidig liker å bruke mulighetene til å handle i Risør.

– Vi får tilbakemeldinger om at gjestene finner byen sjarmerende og at butikkene er fine, avslutter han.