Mange tiendeklassinger syntes det kan være vanskelig å finne ut hvilken skole og linje de skal søke seg inn på. Etter onsdag kveld ble forhåpentligvis valget mer klart.

Tekst: Marcus Aanonsen Foto: Eirik Kaasa

Onsdag arrangerte Risør Videregående skole Åpen Skole for niende og tiende trinn. Her ble det delt informasjon om skolens tilbud, man ble vist rundt og fikk muligheten til å lære mer om de forskjellige linjene.

– Det var svært godt oppmøte fra både elever og foresatte. Vi hadde quiz, serverte pizzasnurrer, brownies og brus. Folk virket veldig fornøyde, sier rektor Eirik Kaasa til Irisør.

Besøk av tidligere elever

I år ønsket rektoren å gjøre det litt annerledes for å gripe elevenes oppmerksomhet. Han hadde nemlig invitert tidligere elever som kom for å dele hvor i verden de er nå, og hva slags erfaringer de hadde med skolen.

– Det var flere av de som fortalte at de hadde gjort omvalg og fikk veldig tydelig frem at det ikke er så farlig. Så det var en veldig fin og viktig del av arrangementet, sier Kaasa.

Vanskelig valg

For mange er valget om skole og forskjellige linjer veldig vanskelig. Derfor er det fint med arrangementer som Åpen Skole.

– Inntrykket mitt er at veldig mange er usikre på hva de skal velge. Men det vi forsøkte å få frem her var jo at det ikke er sånn at du må ha bestemt deg for alt med en gang, sier Kaasa.

Ta kontakt

Om du som elev enda er i tvil har Eirik et råd til deg.

– Du kan ta kontakt med rådgiveren vår, Kirsten Sigmundstad. Ho har full oversikt over alle muligheter, så det kan være lurt å ta en telefon til henne om du fortsatt er i tvil, avslutter Eirik Kaasa.