Jakub Krata, Isak Ramsvik, Cornelius Knudsen, Ketil Thorvaldsen og Marius Blesvik.

Sist vi snakket med guttene hadde de nylig publisert sin første sang «Bamsesaft». Nå har de bikket 10 000 streams på sin sang nummer to, Ransel Flex.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Etter den gode responsen på den første sangen var det ingen tvil om at det måtte bli laget en til. I tillegg fikk guttene mulighet til å gjøre dette som en tentamensoppgave.

– Musikkvideoen ble vår tentamen. Vi fikk ganske mye tid på skolen til å gjøre den ferdig, så det var mye mer fleksibelt enn et vanlig tentamensopplegg, sier Ketil Thorvaldsen.

Kreativ prosess

Når en sang er ferdig har det vært mye ideer, prøving og feiling før sluttresultatet. Dette er en del av jobben guttene syntes er gøy.

– Det som er gøy er å se den kreative arbeidsprosessen fra en ide til en ferdig sang, sier Jakub Krata.

Godt samarbeid

Guttene tror at det å lage en sang er noe de fleste vil få til om de setter seg ordentlig inn i det og bruker tid på det. Det at de har vært fem stykker som har samarbeidet tror de også har hjulpet godt.

– Det hjelper veldig når alle er motiverte og støtter hverandre. Ingen ideer er dumme når vi holder på, og det er veldig deilig, sier Isak Ramsvik.

Forbedring

Om man hører både første og andre sangen til guttene er det ingen tvil om at de har forbedret seg. De har nå etter to måneder over 10 000 streams på «Ransel Flex», noe som gikk over et halvt år å få på «Bamsesaft»

– Vi gjorde det ganske simpelt på den første låten, så da når vi skulle lage en til tenkte vi at denne måtte være bedre og på et høyere nivå, sier Marius Blesvik.

Planer om mer

At det kommer flere sanger i fremtiden skal man ikke se bort ifra. Gutta har et ønske om å kunne lage en EP, eller et lite album i nærmeste fremtid.

– Vi håper på å kunne lage tre sanger til som kan komme ut med en EP, sier Isak Ramsvik.

Mye støtte

Sangene er på Spotify og musikkvideoene på Youtube. Guttene er glade for alle som har hørt på og håper at folk vil fortsette å dele de.

– Det at folk deler sangene og viser de videre betyr mye for oss. Uten det får vi jo ikke spillinger, og det er jo en stor motivasjonsfaktor her, avslutter Marius Blesvik.