Risør Ungdomsteater er godt i gang med oppsettet av ny forestilling. I år er det nemlig Aladdin som skal fremføres, og det er Viktor Kildahl som har fått hovedrollen.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Dette blir andre gangen Viktor skal stå på scenen sammen med Ungdomsteateret. Han har vært mye på scenen tidligere, men teater er ganske nytt for han.

– Når ting begynner å gå fremover, folk begynner å lære seg replikker og alle lever seg inn i rollene sine. Det er veldig gøy, sier Viktor Kildahl.

Fikk hovedrollen

At Viktor fikk årets hovedrolle er noe han syntes er veldig stas. Det er jo alltids litt nervepinnene å ha en stor rolle, men han er positivt innstilt på at dette vil gå bra.

– Jeg ble egentlig ganske overasket over at jeg fikk rollen siden jeg har jo bare vært med en gang før. Det er nok et enklere stykke i år med kortere manus og mindre teknisk sang, så jeg tror forestillingen vil bli veldig gjennomført, sier Viktor.

Høy puls

I fjor hadde Viktor en middelsstor rolle. Det var første gang han var med på teateret, så han kjente pulsen godt før han gikk ut på scenen.

– Jo mer jeg tenker på at det er masse folk i salen, jo verre blir det, så jeg må bare tenke at det er som en helt vanlig øvelse, sier Viktor.

Sceneerfaring

Dans er noe Viktor bruker mye av tiden sin på. Han har derfor stått en del på scenen tidligere, men teater er litt annerledes.

– Det er jo enklere å stå på scenen når man ikke skal si noe, men det er fortsatt det å venne seg til at masse folk ser på deg og du har bare et forsøk på å få det til. Så jeg tror det har hjulpet veldig å ha litt sceneerfaring fra før av, sier Viktor.

Kommet i gang

Ungdomsteateret sine roller og manus ble delt ut rett før juleferien, så det er ikke før nå etter ferien de har fått begynt med selve øvingen.

– Vi er i gang nå, og jeg føler vi ligger ganske greit an med stykket, sier Viktor.

Mye show

Aladdin forestillingen skal være klar rundt mars. Da kan folk forvente seg mye humor og mye show.

– Det vil være mye mer sang og show enn det det var i fjor. Da var det mer seriøst og fokus på historie, men nå blir det mer lekent. Så dette blir et show som alle kan kose seg med, avslutter Viktor Kildahl.