Det har skjedd mye i Hollenderhagen de siste månedene. Det siste som har skjedd nå er at det har blitt lagt ferdigplen. Det skjer ikke hver januar.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Det er Garthe GrøntAnlegg as som har fått i oppdrag å bygge ny hage i Hollenderhagen i Havngata. Varmt klima har gjort at de allerede har fått rullet ut den grønne plenen.

– Det er frostfritt og nå fant vi en lomme der det hadde tørka opp litt, så da fikk vi til å legge plenen. Det vil ikke være noe annerledes nå en om vi hadde lagt den tidligere på høsten, sier Ola Hellerdal Garthe.

God kontroll

Så langt går ting som det skal i Hollenderhagen. Den vil nærmest ikke være til å kjenne igjen når den åpnes nærmere sommeren.

– Vi har laget amfi, noen murer og helleplasser til scene og litt forskjellig. Stort sett har vi gjort litt på hele området, sier Ola Hellerdal Garthe.

Beholder tradisjon

Det vil bli store forskjeller på hagen og den vil bli mer åpen en tidligere. Fortsatt har det vært viktig for Ola å holde litt igjen på det gamle.

– Jeg vil si at materialbruken er veldig riktig forhold til det historiske. Det står i stil med omgivelsene og den skal fremstå som en litt gammel hage. Den blir ikke så moderne, men det vil ligge litt tradisjon i den, avslutter Ola Hellerdal Garthe.