Det er mange forskjellige måter å leve livet på. Roman Telezhnyak var ikke selv fornøyd med hvordan han levde, og måtte ha en drastisk livsstilsendring.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Tilbake 11-12 år bestod hverdagen til Roman av dataspill, pølser, hamburgere og chips. Han visste at han ikke kunne fortsette slik, og han trengte en forandring.

– Jeg kjente at kroppen bare forfalt. Jeg hadde jo brukt veldig mange timer på spill, men jeg følte ikke jeg fikk noe igjen for det annet enn underholdning, så da valgte jeg å snu livsstilen fullstendig, sier Roman Telezhnyak.

Brå overgang

Det ble en ganske brå overgang for Roman. Han meldte seg inn på treningsenter og oppsøkte en personlig trener som han kunne kjøpe noen timer av.

– Det var en ganske brutal endring, men det var virkelig verdt det. Jeg merka rask fremgang etter jeg hadde kommet meg gjennom den første uka, sier Roman.

Høy interesse

Når Roman kom inn i den nye livsstilen merket at fort at dette var noe han fant interessant. Han var omgitt av andre med lik interesse og han ønsket å lære mer.

– Jeg var nok hele veien over gjennomsnittlig interessert. Jeg ville lære god teknikk, programmering og alt rundt det, sier Roman.

Det var i fjor Roman bestemte seg for å bli personlig trener. Nå håper han på å kunne trene folk og dele kunnskap som et levebrød.

– Vendepunktet var i fjor da jeg ikke kunne se for meg å dra tilbake til IT-jobb. Personlig trener ga mening i disse rammer, så jeg håper på å kunne snu dette dugnadsprosjektet til en arbeidsplass, sier Roman.

Givende med fremgang

Det er enkelt å se at kunnskap rundt trening og kosthold er noe som engasjerer Roman. Han får mye igjen av å se kunder ha fremgang.

– Det er veldig gøy når jeg får inn en person i veldig dårlig form, så etter få uker kan vi se små endringer. Det er veldig givende å se at personen blir i bedre form, får mer kontroll på kroppen og det er en klar oppadgående kurve, sier Roman.

Endring i livsstil

For Roman er det viktig å dele riktig kunnskap med forskning bak seg. Det er mye tips ute og flyr, men det det handler om er å få inn gode vaner man kan holde på.

– Jeg tror det er lett å slanke folk, men det å gi en varig livsstilsendring som er fleksibel nok til at de kan gjøre det hver dag i flere år er det som er kunsten. Gode vaner er veldig viktig, avslutter Roman Telezhnyak.