Det er flere idretter å velge mellom her i Risør. Johanne Søstuen har prøvd ut flere av de, men det var kickboksing hun fikk skikkelig interesse for.

Tekst og foto: Marcus Aanonsen

Av alle idrettene det er, så er ikke kickboksing av de mest populære. Fortsatt fant Johanne noe veldig fascinerende med hele sporten.

– Jeg syntes kickboksing virka interessant. I tillegg har broren min holdt mye på med det, så jeg har blitt ganske inspirert av å se han holde på, sier Johanne Søstuen til Irisør.

Gøy fra start

Etter å lenge ha visst om sporten via broren bestemte Johanne seg for å prøve den ut selv. Nå har hun gått på kickboksinga i ca et og et halv år, og hun stortrives.

– Jeg ble veldig godt tatt i mot og jeg syntes det var veldig gøy fra dag en. Det var selvfølgelig litt skummelt å sparre de første gangene, men nå syntes jeg det er kjempegøy, sier Johanne.

Ingen guttesport

Selv om kampsport er noe som interesserer flere gutter enn jenter betyr det absolutt ikke at sporten ikke er for jenter.

– Når folk spør hva jeg holder på med og jeg svarer kickboksing, er det flere som blir overasket. Det er jo kanskje sett litt på som en «guttesport», men selvfølgelig er jo dette like mye for jenter også, sier Johanne.

Individuell sport

Tidligere har Johanne prøvd både håndball, fotball, svømming og mye mer. På kickboksinga kan hun ha fullt fokus på egen fremgang, og det liker hun godt.

– Dette er en veldig individuell sport så jeg kan styre min egen fremgang. I lagidretter er man ofte avhengig av andre, men her er det kun meg det gjelder, sier Johanne.

Bli med

Hun anbefaler flere å slenge seg på den spennende sporten. Det er godt samhold i klubben og veldig gode og varierte treninger.

– Først og fremst er dette veldig gøy. Det er utfordrende og det er noe nytt for de fleste. Vi trener både styrke og kondisjon, og alle får hjelp uansett hvilket nivå du er på, avslutter Johanne Søstuen.