Med sju kamper igjen å spille av sesongen, har Risørs håndballdamer et meget godt utgangspunkt til å klare målet om opprykk til 4. divisjon.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Arkiv

Med fire poengs ledelse til neste lag på tabellen, er det helt opp til Risør selv om de skal bli seriemestere. Benedicte Smedby liker godt å lese tabellen slik den er nå.

– Det er så klart veldig deilig at vi har et forsprang nå. Nå blir det viktig at vi ikke slipper oss ned, men holder det samme trykket oppe resten av sesongen, sier hun til iRisør.no.

Fratatt to poeng

Det som var lagets tøffeste utfordrer til å vinne 5. divisjon, Søgne 2, har nemlig kun tatt to poeng på lagets tre siste kamper. Den ene kampen vant de egentlig stort, men brukte for mange spillere fra 3. divisjonslaget og ble dermed dømt til tap i etterkant.

Dermed ligger Risør nå fem poeng foran Søgne 2 når lagene har like mange kamper spilt. Det betyr at Risør kan tape to kamper i forhold til søgnelaget, og likevel ligge foran på tabellen.

I stedet er det nå Sørfjell som ligger nærmest Risør på tabellen. Risør har et forsprang på fire poeng. Det betyr at om Risør på de sju siste kampene klarer å hente inn 11 poeng, så er førsteplassen sikret.

Håper å ha avgjort før siste kamp

På toppen av dette vil Risør med to tap på de seks neste kampene kunne reparere det hele med seier i siste serierunde. For da møtes nemlig Risør og Sørfjell i Risørhallen.

– Det hadde vært veldig gøy om vi kunne sikret opprykket allerede før siste hjemmekamp mot Sørfjell. Nøkkelen er at vi klarer å holde intensiteten oppe på treningene. Også tror jeg mye ligger på det mentale. At vi går inn 100 prosent i hver kamp, uansett om vi møter topp- eller bunnlag.

Neste kamp for Risørs damelag i håndball er for øvrig hjemme i Risørhallen torsdag 30. januar. Den er mot Lia/Grimstad, som har vunnet sine to siste kamper.

– De har slått både Søgne 2 og Sørfjell, så det kan absolutt bli en spennende kamp, avslutter Benedicte Smedby.