Sverre Aukland er kunstnerisk leder i Risør Musikkteater. Foto: Tore Myrberg

Sverre Aukland smiler bare han tenker på hva som er neste oppsetning for Risør Musikkteater. For her legges det opp til god trim for lattermusklene.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Premieren er ikke før i november, men allerede nå kan Aukland fortelle at årets forestilling har tittelen «Sugar». For de som synes navnet virker litt ukjent, føyer han raskt til en filmtittel som er mer kjent for folk flest.

– Den heter «Some like it hot». Da forstår kanskje mange at dette blir en forestilling med tøys og tull fra ende til annen. Men, det er bra tull, understreker Aukland.

Tok tid

Det var ingen selvfølge at man skulle havne på nettopp «Sugar». For det var en rekke andre musikaler som ble vurdert før man tok avgjørelsen.

– Vi knokla lenge før vi havnet på denne. Først ønsket vi å sette opp «Cabaret», men så viser det seg at Arendal setter den opp nå i april. Da la vi den til siden. Vi har også vært innom mange andre titler og hatt lånemanus vi har sett i gjennom.

En stund ble det vurdert å sette opp «Tolvskillingsoperane» av Bertolt Brecht.

– Vi var også innom «Jeppe på Bjerget», men den var bare med piano. Vi er jo et musikkteater med eget orkester, så da endte vi opp med «Sugar».

Er du Risørs neste teaterstjerne?

Handlingen i «Sugar» går ut på at to arbeidsledige, mannlige musikere blir vitne til et mafiaoppgjør. For å komme seg unna, kler de seg ut som damer og blir med i dameorkester.

– Det betyr jo at vi blant annet skal ha to herrer i drag i rollebesetningen. Men, til denne oppsetningen trenger vi flere skuespillere enn vanlig, så vi setter opp en auditon 7. februar, og håper mange dukker opp.

Og da gjerne også om man ønsker å gjøre sine første steg i Risørs teatermiljø.

– La oss si det sånn at jeg ikke har opplevd å si nei til noen som har lyst til å være med. Og vi trenger mange til ensembleroller som ikke har noen replikker, men som er med i koret om de kan synge. Så får vi heller skrive inn noen replikker om det noen viser kvaliteter under øvelsene.

Moro for alle

Hva som skjer videre i stykket kan man jo avvente premieren fredag 20. november for å få med seg. Men, at dette blir moro kan Sverre Aukland garantere.

– Dette blir moro, og ikke bare for publikum. Det å være med å få til en slik oppsetning med en kjempegjeng er utrolig moro.

I filmen «Some like it hot» er det for øvrig Marilyn Monroe som spiller rollekarakteren Sugar som nå er navnet på musikalen.

I Risør blir det sju forestillinger i november. Sverre Aukland er kunstnerisk leder, Mia Wiik er hovedinstruktør og Roar Marcussen er som vanlig musikalsk leder. I tillegg har man på på plass Helle Ibsen som kostymesjef, Tore Barstad på lyd og Per Christian Terkelsen på lys.