Bjørnar Bjørnholt, Sven Johnsen og Kurt Inge Dale i Fyrjam.

Årets Fyrjam blir i en litt annen stil en det man kanskje har vært vant til. Men, mye moro lover gjengen bak arrangementet at det blir i år også.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er flere ting som gjør at man følger et litt annet konsept enn vanlig. Det betyr også at man flytter Fyrjam til å gå av stabelen en uke tidligere denne sommeren.

– Vi har noen personellmessige utfordringer som gjør at vi må flytte Fyrjam til helgen 17. og 18. juli, men det gjelder bare nå i sommer, forteller Kurt Inge Dale.

Lager allsangsfredag

Dette fører til at Fyrjam vil gå samme helg som «Sound of Risør» arrangeres. Dale sier de derfor vil legge opp et løp som bygger opp rundt en musikalsk happening den helgen.

– Fredagen ønsker vi å lage til en familiedag. Det er egentlig å gå litt tilbake til det Fyrjam var tidligere, for det var nok litt mer familievennlig tidligere, sier Dale.

Tanken er å ha «syng med oss», hvor det blir allsang.

– Samtidig håper vi å få med forskjellige som kan være forsangere til å dra det hele i gang, og kommer til å legge ut hvilke sanger vi tenker oss slik at folk kan melde seg på til å lede de enkelte sangene, sier Sven Johnsen.

– Også kan vi kanskje få med lokale dansere og kanskje en lokal humorist for å få et variert program, legger Dale til.

Flytter i land?

Hvordan man løser lørdagen, hvor kollisjonen med «Sound of Risør» nok kan bli størst, er man ikke helt i mål med.

– Vi ønsker jo å legge om Fyrjam slik at det passer best for begge arrangementene, for vi ønsker ikke å ødelegge for andre. Så lørdag er det to veier vi kan gå. Det beste for oss er om vi kunne holdt noe på hotellterassen med lokale band på ettermiddagen. Om ikke så må vi heller gå for å arrangere et forspiel for «Sound of Risør». Men, vi har ikke snakket med Dag Eikeland om lørdagen, så vi må høre hva han mener, sier Dale,

Han lover at man neste sommer igjen vil være mer tilbake i det vanlige sporet for Fyrjam når det gjelder lørdagen.

– Fredagen ønsker vi imidlertid å utvikle videre som en familiedag med allsang, og gjøre det hele til noe som hele regionen omfavner.

Trenger musikere

En ting som ikke er helt på plass, er husbandet som skal spille under allsangen fredag. Nå håper Dale, Johnsen og Bjørnholt at noen tar kontakt.

– Om det er musikere i Risør som ønsker å være i allsangbandet, så er det bare å ta kontakt med meg, sier Bjørnar Bjørnholt.