Peterhead Bar er tilbake med quiz og bingo med musikalsk tema. Hans Roar Waaler håper på godt besøk allerede førstkommende helg.

Tekst og foto: Thomas Østerholt

Det blir musikkquiz på fredager og musikkbingo på lørdager flere helger på Peterhead Bar ut over våren.

– Begge deler begynner klokken 20. Den største forskjellen er at på quizen må du kunne noe om musikk, mens det trenger du ikke på bingoen, sier Hans Roar Waaler.

Koster ikke mye

Det er også noen flere forskjeller mellom quizen og bingoen, men det er jo bare bra med litt variasjon.

– Quizen er lag med fem personer, mens på bingoen kjøper man bonger også spiller man selv. Jens Jørgen Lanes styrer quizen. De som er interessert i musikk vet hvem han er. Jens Jørgen lager gode quizer hvor man trenger variert kunnskap.

Waaler mener det er mange gode grunner til hvorfor du burde ta turen innom Peterhead Bar i tiden framover.

– Det er jo veldig sosialt og veldig gøy begge deler. Det er liksom litt dette folk spør etter. De sier at det skjer så lite i byen, men egentlig skjer det veldig mye. Det er bare at folk må komme seg ut. Dette koster heller ikke allverdens. På bingoen må du betale 30 kroner per bong, mens quizen er gratis.

Mange hits

Så langt har det vært litt flere som har kommet på lørdagens bingoarrangement, men det er god plass for nye på både quiz og bingo.

– Det varierer jo, så det er lurt å være førstemann til mølla. Det pleier å være godt med plass på quizen, men så er jo det en dag hvor vi konkurrerer mot gullrekka på tv. Bingoen fyller vi opp til randen, også åpner vi opp røykbua om nødvendig. Så særlig på lørdager er det lurt å være tidlig ute. Da blir det som regel stappfullt her, og veldig god stemning, sier Waaler.

Uansett om du kommer til musikkquiz eller musikkbingo, lover Hans Roar Waaler variert musikk.

– Det blir variasjon i sjangere og musikk, alt fra 80-talls musikk og 90-talls musikk, eller annen populær musikk som har vært på hitlister.

Kommer folk langveisfra

Det som er ekstra gøy med bingoen, er at det kommer folk utenfra Risør til bingoen.

– Vi har hatt besøkende helt fra Porsgrunn. Og noe som er litt moro er at akkurat da vi la ut arrangementet på Facebook fikk vi en melding fra en gjeng fra Kristiansand som kommer hit med bobil. For tre uker siden hadde vi faktisk en gjeng som kom helt fra Lillestrøm på utsida Oslo, sier Hanr Roar Waaler..