Kongepokalen Knut Strømstad vant under Hovedlandsrennet på Songe i 1923, er en viktig del av utstillingen som åpner lørdag. Foto: Christian Axelsen

Lørdag formiddag åpner utstillingen i Risørhuset med pokaler, avisutklipp, ski og mye annet etter Knut Strømstad. Nå har også andre vist interesse for det som stilles ut.

Tekst: Tore Myrberg

Leder i idrettsrådet, Christian Axelsen, er spent foran det hele åpner klokken 11 denne lørdagen. Samtidig merker han at det er stor interesse rundt Strømstad og pokalsamlingen.

– Jeg satte opp utstillingen onsdag kveld, og da var det noen titalls mennesker innom som skulle på kino. De begynte å snakke om at de hadde ski fra skifabrikken til Strømstad. Jeg har også fått epost fra Skiforeningen i Oslo, forteller Axelsen.

Spent foran utstillingsåpningen

For idrettsrådslederen er det viktig at man får fram historien rundt Knut Strømstad. I den sammenheng er Skiforeningen veldig viktig.

– Det var spesielt interessert i det at han mistet amatørstatusen for en periode, men også i de tingene vi stiller ut. For meg er det viktig at ikke historien og premiesamlingen blir glemt etter utstillingen i Risør. Når Skiforeningen viser interesse for å vise fram og ta vare på dette, er det positivt, sier Axelsen.

Les også:

Lager utstilling med Risørs største skinavn

Etter at Axelsen sammen med Per Børre Strømstad gikk ut her på iRisør.no om at det skulle lages utstilling, har han fått mange tilbakemeldinger. Dette viser litt hvor mange som har et forhold til Strømstad.

– Blant annet kommer nå Anders Mortensen med ski med stålkant fra fabrikken Strømstad hadde her i Risør, og det er også andre som har tatt kontakt. Så jeg er veldig spent på hvor mange som kommer lørdag. Jeg er på plass med kaffen fra det åpner, avslutter Axelsen.