Foto: Astrid H. Bråten

Det blir muligheter for alt fra skitur og lek i snø til pølse- og pinnebrødspising når Havrefjell Turlag og Barnas Turlag inviterer til Kom deg ut-dagen søndag denne helgen.

Tekst: Tore Myrberg Foto: Astrid H. Bråten

Havrefjell Turlag og Barnas Turlag er de lokale turlagene for Risør, Gjerstad og Nissedal. De arrangerer dagen i samarbeid med Gjerstad Idrettslag.

– Nå har snøen kommet og det er moro å være ute, uansett vær. Kom deg ut-dagen er åpen for alle, og arrangeres flere steder i Norge denne søndagen, forteller Astrid Hauknes Bråten i Havrefjell Turlag.

Lavterskel

For at alle skal få muligheten til å delta vil både pølser, pinnebrød og kaffe være gratis for de som tar turen.

– Ved å introdusere friluftslivet på en slik måte, håper DNT at flere tar steget og kommer seg ut på tur. Alt er gratis bortsett fra en liten veiavgift for bil på Kleivvannsveien.

Gjerstad Idrettslag kjørte opp skiløyper fredag, og det meldes om rundt 25 centimeter snø og muligheter for både klassisk og skøyting.

– På turlagets sider har vi gjennom vinteren daglige løypemeldinger som folk kan følge med på. Da vet du hva du kommer til, sier Haukenes Bråten.

Akkurat hvor man rigger til for pølser og kaffe avgjør man litt når man kommer opp. Men, det loves god merking slik at alle skal finne fram.