Førstkommende fredag skal bandet «Lush Life» spille i Risør Jazzklubb på Risør Hotel. Martin Aanonsen ser veldig fram til konserten.

Tekst: Thomas Østerholt

Jazz-entusiasten kan fortelle at det blir variert musikk innenfor jazz-sjangeren under konserten.

– Jeg tror det er mye evergreens, altså gamle standardlåter, i bandets egen versjon. Men, det er veldig publikumsvennlig musikk. Og det er et behagelig lydnivå, sier Martin Aanonsen til iRisor.no.

Dette er ikke første gang «Lush Life» spiller i Risør.

– Bandet har vært her to ganger før, i 2014 og 2015. Det er ett litt sånn hyggeorkester når det gjelder akkurat den sjangeren jazz som er melodiøs og hørbar, med en kvinnelig vokalist som fremfører sangene.

Musikk er bra

Aanonsen mener det er gode grunner til å besøke Risør Hotel til fredag for å høre på fin musikk.

– Musikk har jo veldig mye med trivsel å gjøre. Det er mange som mener musikk er viktig for å ha en god psykisk helse. Rett og slett det å lytte til musikk gjør noe med stemningen.

Og det er tydelig at mange setter pris på tilbudet fra jazzklubben. Fjorårets besøk var veldig bra, mye på grunn av det fine lokalet.

– Det har vært veldig godt besøkt. Konsertlokalet på Risør Hotel er lett å komme inn i, og lyden i lokalet kan reguleres sånn at det er behagelig å være der.

Jazzklubben går godt

Risør Jazzklubb har holdt på lenge, og har besøkstall som gir en god økonomi.

– Vårt mål var å holde på i 20 år, og vi har holdt på i 17 år til høsten. Hvis vi klarer tre år til hadde det vært fantastisk. Jeg er den eldste så om jeg klarer tre år til er jeg litt usikker på, men de andre holder nok på lenger, sier Aanonsen.

Risør Jazzklubb har også et samarbeid med Sørnorsk Jazzsenter som fungerer veldig bra.

– De sender ut band på turnéer ca. to ganger hvert semester, noe som gjør det rimeligere for oss å skaffe band. Dette gjør samarbeidet med Sørnorsk Jazzsenter viktig for oss. Bandet fredag er resultatet av et slik samarbeid, avslutter Martin Aanonsen.