Risør har mange små scener fordelt på utestedene, og i kveld inntar en lokal musiker Hukken for å skape god stemning i kveldstimene.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Bjørg Fossli

I sin tid ble Brune Dager startet fordi det skjer så lite i februar. Men, denne helgen skjer det ganske mye på byen, slik som at Thomas Kirkhusmo spiller på Hukken.

– Det er jo fint at det skjer litt i byen. I tillegg jobber jeg jo på Hukken, så da er det hyggelig å kunne bidra litt der også, sier Kirkhusmo.

Først ut

Kirkhusmo får dermed æren av å være først ut med konsert på Hukken i 2020. Han forteller videre at det blir variert musikk denne lørdagen.

– Jeg kommer til å spille både egne låter og cover.

Eier av stedet, Dag Eikeland, synes det er morsomt at det skjer litt på utestedet.

– Det er hyggelig med live musikk med lokale musikere, og jeg håper jo dette kan være med å trekke folk ut på byen. Denne helgen er jo en liten «mini Brune Dager» hvor det var konsert på hotellet og stand up på Brygga i går, konsert og rafleturnering her på Hukken og quiz på Brygga i dag, sier Eikeland.

En inspirasjon

Dag synes det er gøy at nettopp Thomas Kirkhusmo spiller hos ham.

– Det er jo ekstra kult at han kan leve av musikken sin. Thomas er en kjempedyktig musiker på mange plan, og han viser at det går an, selv i små byer, å leve av ting som ikke er typisk. Han er en inspirasjon for andre unge.

Eikeland kan ikke love noen fast konsertrekke på Hukken framover, men er klar på en ting.

– Skal vi ha konserter her blir det i hovedsak med lokale musikere. Men, det er trangt, så det passer best opp til en trio, avslutter Dag Eikeland.