Så langt er det vinden som har skap mest problemer denne søndagen. Flere steder har trær falt ned over veien.

Tekst: Tore Myrberg

I Risør kom det inn melding litt før klokken 13 om at et tre hadde blåst over E18 ved Akland og lå i vestgående løp. VTS ble varslet slik at treet kunne bli fjernet.

Også i våre nabokommuner har det vært trær som har sperret veibanen. Blant annet det som nå heter Fylkesvei 3462 (den som tidligere het fylkesvei 101) i Laget. Her sperret et tre hele veibanen i nærheten av Salvesvoll, melder politiet på Twitter.

Neste melding kom fra Vegårshei hvor det var blåst ned to trær på fylkesvei 404 mellom Ubergsmoen og Myra.

Deler av tak raste

Drar vi litt lengre vest, har det vært også oppstått materiell skade. Blant annet løsnet deler av et overbygg på Sam Eyde videregående skole i Arendal rett før klokken 12. Dette falt ned på fire biler som ble påført skader. Ingen personer ble rammet av dette.

I Grimstad til cirka samme tid var deler av et tak på et lagerbygg i ferd med å løsne. Brannvesenet bisto eier i å sikre bygget, og det skal ikke ha vært store skader.

Mer høyvann i morgen

I tillegg til vinden har det også vært høyvann og regn i dag. Det er imidlertid meldt om høyere vannstand i morgen.

Det hele skyldes ekstremværet «Elsa», og det er meldt om rødt farenivå. Det skal fortsatt være økende fare klokken 15 mandag, mens faren over er meldt til klokken 05 natt til tirsdag.