Foto: Kaja Cis

Med leselyst som det store målet er fire lokale personer klare for en ny runde med «Boka jeg vil dele» på Risør bibliotek førstkommende onsdag.

Tekst: Tore Myrberg

Denne gangen er det Hans Petter Bjerva, Ingunn Lund, Marita Thomseth og Erik Hageli Henriksen som skal dele en bok som har hatt betydning for dem.

– Hvilke bøker de skal snakke om er hemmelig helt fram til selve arrangementet, og samtalen onsdag kveld ledes av Steinar Nielsen, forteller bibliotekleder Anita Thorbjørnsen til iRisør.no.

Lever videre

«Boka jeg vil dele» er inspirert av Brenners Bokhylle på NRK. Lokalt var det Aust-Agder bibliotek og kulturformidling som tok initiativet til å få i gang arrangementet i forbindelse med Retrobiblioteket. Deretter ble det hele videreført som et prosjekt i Bokåret 2019.

– Dette er et veldig populært konsept som mange bibliotek har arrangert. Nå lever det videre på egenhånd, sier Thorbjørnsen.

Målet er å skape økt leselyst gjennom at vanlige risørborgere deler en leseopplevelse de har hatt. Og det hele ser ut til å virke etter hensikten.

– Forrige gang var det flere personer innom biblioteket allerede dagen etter for å låne bøkene som var snakket om.

Tilfeldig utvalg

Hvem som blir invitert til å snakke om sin bokopplevelse er imidlertid litt tilfeldig.

– Jeg begynner med å spørre folk om tips. Og ofte tipser folk videre hvis de selv takker nei. Målet er at det skal være to av hvert kjønn.

Biblioteklederen er imidlertid åpen for at folk selv kan ta kontakt om de har en bokopplevelse de ønsker å dele.

– Vi skal ha et nytt arrangement til høsten, så om noen ønsker å være med er det bare å ta kontakt, avslutter Anita Thorbjørnsen.