Det drar seg mot vinterferie for mange, og i mangel på snø kan vi i stedet invitere dere inn i kinovarmen der dere kan velge mellom fire nye norgespremierer i ulike sjangre.

Fredag 14. februar er Vantine’s Day og date night, og starter med et brak når den actionfylte animasjonsfilmen «Sonic the Hedgehog» inntar kinolerretet. Denne actionkomedien har svært mange spilleivrige unge venta lenge på (i tilfelle noen av dere voksne skulle klø dere i hodet og lure på hva slags film dette er…). Det blir i tillegg norgespremiere på spenningsdramaet «Flukten over grensen» med manus av Maja Lunde. En veldig fin film for hele familien.

Fredag 21. februar blir det komikk på høyt nivå (bokstavelig talt) når du kan se den legendariske «Fjols til fjells» i splitter ny drakt, og med et spekter av norske skuespillere. Dessuten serverer vi et fyldig dagkinoprogram onsdag 19. februar, hvor det blir førpremiere på animasjonsfilmen «Lotte og Dragejakten», i tillegg til visning av «Sonic the Hedgehog» og ikke minst Seniorkino med «Little Women». Ingen grunn til å holde seg hjemme i vinterferien, med andre ord.

Bilderesultater for sonic the hedgehog

SONIC THE HEDGEHOG
Norgespremiere fredag 14. februar.

Dagkino i vinterferien: onsdag 19. februar kl. 13.15.

Endelig er kinofilmen om en av verdens mest populære spillfigurer her! Det utenomjordiske, blå pinnsvinet, Sonic, kan løpe i supersonisk hastighet. Det kommer godt med når helgale Dr. Robotnik (Jim Carrey) planlegger verdensherredømme med sine sinnssyke oppfinnelser. Sonic måtte flykte fra sin hjemplanet som liten, og søke tilflukt på Jorda for at ikke evnene hans skulle falle i gale hender. Men når Dr. Robotnik får snusen i fartsfantomet, må Sonic og kompisen, Tom (James Marsden), ta joggeskoene fatt før de blir robolapskaus. Klar, ferdig, gå – spenn deg fast for en heidundrandes kinospeeddate med Sonic!
Am. Action/Komedie med James Marsden, Jim Carrey, Ben Schwartz og Adam Pally.
6 år.

Bilderesultater for FLukten over grensen

FLUKTEN OVER GRENSEN
Norgespremiere fredag 14. februar.

Vi har fortalt historiene igjen og igjen, på film, bøker i aviser, men alltid for voksne. Endelig kommer en film fra krigen for hele familien
. Suksessforfatter Maja Lunde har skrevet manus.

Det er desember 1942, og fire barn er på flukt. Sarah og Daniel er jøder og skal sendes ut av landet. De har gjemt seg i kjelleren til Otto og Gerdas familie, men nå er de oppdaget og foreldrene arrestert. Otto og Gerda bestemmer seg for å hjelpe sine nye venner. Gjennom snøtunge skoger flykter de fire barna fra tyske soldater. Målet er å komme seg til Sverige. Det blir en flukt på liv og død. Heldigvis møter de gode hjelpere underveis. Men hvem kan de egentlig stole på?
Norsk Familiefilm/Spenning med Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen, Samson Steine, Bianca Ghilardi-Hellsten, Henrik Siger Woldene, og Kari Simonsen. 9 år.

Bilderesultater for lotte og dragejaktenLOTTE OG DRAGEJAKTEN
Førpremiere i vinterferien: onsdag 19. februar kl 11.30!
Norgespremiere fredag 21. februar.

Lotte fra Oppfinnerland er tilbake! Med lillesøster Roosi på nye eventyr!

Lotte og lillesøster Roosi bestemmer seg for å finne de ildsprutende dragene. Etter mange spennende eventyr på veien, finner Lotte og Roosi veien til dragene. Her venter mange nye overraskelser.
Animasjon/Barnefilm med Vilma Jørstad-Jensen, Johannes Joner, Jon Erling Wevling, Iva Bye-Nilsen, Henrik Horge, Bjørn Eivind Aasland, Silje Tveråli, Thomas J. Pettersen og Turid Rivertz Vatne. Tillatt for alle.

Bilderesultater for fjols til fjells

FJOLS TIL FJELLS
Norgespremiere fredag 21. februar.
Seniorkino onsdag 25. mars kl. 12.00

Alt som kan gå galt, går galt i denne nye, men velkjente norske påskekomedien. Fjols til Fjells er en oppfølger til og inspirert av originalfilmen fra 1957. Filmen utspiller seg i den moderne norske fjellheimen og tar med skjevt blikk for seg både gammel og ny påskeferietradisjon.

Norsk Komedie med Herbert Nordrum, Bjarte Hjelmeland, Christian Skolmen, Nils Vogt, Anette Hoff, Nader Khademi, Hedda Stiernstedt, John Emil Jørgensrud, Eirik Risholm Velle, Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch m.fl. Antatt 9 år.