Hans Roar Waaler er klar på hva som ville skjedd om han fikk bestemme én ting i Risør. Gjestehavna ville blitt kraftig oppgradert.

Tekst: Tore Myrberg

Hensikten med denne serien er ikke å få på plass et dybdeintervju, eller at det ligger tunge politiske motiver i det hele. Mer en liten stopp i hverdagen for å høre hva folk mener gjennom noen faste spørsmål, og kanskje starte refleksjoner og positive debatter ut fra det.

Gjennom sin jobb som daglig leder ved Peterhead AS ser Hans Roar Waaler (47) rett som det er hvordan vind i feil retning skaper utfordringer for båtturistene som besøker Risør. Han føler Risør er i ferd med å komme litt på etterskudd i kampen om båtfolket.

1. Om du kunne bestemme en ting i eller for Risør, hva ville det vært og hvorfor?

– Jeg ville valgt å oppgradere gjestehavnen kraftig. Grunnen til dette er at jeg føler vi er i ferd med å bli hengende etter de andre sørlandsbyen i forhold til det tilbudet vi kan gi båtturister som vil besøke Sørlandets fineste by. Først og fremst handler en oppgradering om å få en brygge/molo som gjør at ikke det er som å ligge i en berg og dalbane når det er litt ruskevær. Og kanskje en oppgradering av betalingsløsninger på både havneavgift og ikke minst på serviceanlegg.

2. Hva er det beste med Risør sånn som det er i dag?

– Det beste med å bo i Risør i dag er å se at vi har en levende by hele året med masse gode tilbud til oss som bor her.

3. Hvilken person i Risør ser du mest opp til og hvorfor?

– Er det en person jeg ser opp til i Risør så er det Gyda på Frelsesarmeen. Det hun og hennes mange hjelpere der tilbyr av aktiviteter og hjelp er bare beundringsverdig.

4. Hva er favorittbutikken din i Risør?

– Min favorittbutikk er Lindstøl Bokhandel. Det er helt topp at vi kan ha en så fin bokhandel i vår lille by i disse digitale tider, og jeg blir alltid godt mottatt av de ansatte der.

5. Hvordan ser du for deg at det er i Risør om 20 år?

– Om 20 år ser jeg for meg at Risør fortsatt er en godt bevart trehusby som nyter godt av kortere reisetid til oss fra Østlandet når E18 en gang blir ferdig utbygd. Jeg ser også for meg at Risør har klart å skape mange arbeidsplasser i forbindelse med kortere reisetid.

Her er forrige ukes «Midt i uken»:

Midt i uken: – Vi skal alle være «glade for hverandre»