Risør By AS har kommet med nye, enkle kart som skal gjøre det enklere å finne fram til fine tursteder i kommunen.

Tekst og foto: Thomas Østerholt

For Risør By er det veldig viktig at kundene står i fokus. Med det i tankene fikk Mona Rhein en god idé.

– Risør står for kvalitet og vi ønsker hele tiden å forbedre produktene vi har for å gjøre det enklere for kunden. Selve ideen om enkle turkart var det Mona Rhein som kom med, sier Unni Olimb Norman.

Tre språk

Hos Risør By har det vært stor forespørsel etter gode kart. Derfor følte de det nødvendig å lage nye, forenklede utgaver.

– Vi har skrevet ut de mest vanlige rutene for fem steder som vi anbefaler. Det følger også med kart over hele byen. Tidligere har det vært mer tekst og ett kart som har vært litt uleselig, så vi har gjort det veldig enkelt. Du kan også få kartet på tre forskjellige språk, Norsk, Engelsk og Tysk, sier Mona Rhein.

Risør har mange fine plasser for gode gåturer. Risør By anbefaler gjennom kartene noen av de mest populære stedene å gå tur.

– De stedene vi har valgt er Sild, Randvik, Vakthusheia, Fransåsen og Urheia, men det fins også mange flere steder, sier Olimb Norman.

Mest digitale hendvendelser

På denne årstiden er det kanskje ikke så mange turister, men noen planlegger allerede ferien.

– Noen er innom, men det er ikke så mange akkurat nå. De fleste henvender seg digitalt, sender e-post eller tar kontakt via sosiale medier. Mange planlegger å komme til Risør i påsken eller til sommeren, sier Olimb Norman.

Dersom du ønsker deg en utgave av kartene, kan du skaffe deg disse på Turistkontoret i Risør.

– Vi har lyst å gjøre det lille ekstra for kundene våre, avslutter Unni Olimb Norman og Mona Rhein.