Et ungdomshus med et bredt tilbud for ungdom står øverst på lista dersom Bente Gullhav fikk bestemme. Her er «Midt i uken».

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Knut Erik Liane

Hensikten med denne serien er ikke å få på plass et dybdeintervju, eller at det ligger tunge politiske motiver i det hele. Mer en liten stopp i hverdagen for å høre hva folk mener gjennom noen faste spørsmål, og kanskje starte refleksjoner og positive debatter ut fra det.

Gullhav (43) jobber som servicemedarbeider for Stavelin og Brygga, og er en av drivkreftene i breddefotballen når det gjelder senior damer. Men, det er de yngre hun vil hjelpe om hun fikk bestemme en ting i Risør.

1. Om du kunne bestemme en ting i eller for Risør, hva ville det vært og hvorfor?

– Ungdomshus med et bredt tilbud for ungdom.Og jeg ser virkelig behovet for dette, spes i helgene.

2. Hva er det beste med Risør sånn som det er i dag?

– At vi er en engasjert by, og til dels levende. Kort vei til det meste, og tar man turen ut av huset er det er bredt tilbud av aktiviteter.

3. Hvilken person i Risør ser du mest opp til og hvorfor?

– Jeg ser opp til min onkel Lars Ole Røed. Han er samfunnsengasjert, stiller alltid opp for alle rundt seg. Vi er ikke alltid enig, men han er rettferdig og tåler en diskusjon eller to. Jeg ser også opp til folk som er positive og står på. Spesielt de som bruker utallige timer på frivillig arbeid.

4. Hva er favorittbutikken din i Risør?

– Alle butikker i Risør står på, men må jeg trekke frem en så blir det J. Torjussen. Blitt en fantastisk fin butikk, med hyggelig og god service. Og at de åpner butikken uansett tid på døgnet for deg!

5. Hvordan ser du for deg at det er i Risør om 20 år?

– Flere arbeidsplasser, blitt en ja-kommune og ungdomshuset er på plass.

 

Her er forrige ukes «Midt i uken»:

Midt i uken: Ville oppgradert gjestehavna