Risør Trebåtfestival har ansatt Hanne Pedersen som festivalkoordinator for som sommerens trebåtfestival. Hun ser fram til et par travle måneder i hjembyen.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

25-åringen fra Risør går for tiden på tredjeåret på Høgskulen på Vestlandet, med økonomi og administrasjon som fag.

– Jeg har fordypning i administrasjon og ledelse. I forhold til de fagene jeg synes er spennende, er jo denne jobben veldig relevant. For jeg skal jo jobbe med mennesker, og i tillegg får jeg bryne meg på den administrative delen av festivalen. I denne jobben tror jeg at jeg kan få god bruk for det jeg har lært om på studiet, og faktisk se hvordan det fungerer i den virkelige verden, sier Pedersen til iRisør.no.

Blir travle måneder

Nettopp muligheten til å prøve ut mange forskjellige arbeidsoppgaver var en av tingene som gjorde at hun søkte jobben som festivalkoordinator.

– Jeg tror dette kan bli utrolig lærerikt, men også veldig utfordrende. Jeg har tidligere vært med å arrangere Vestlandets største tverrfaglige karrieredag, så jeg vil jo si at jeg har hvert fall litt relevant erfaring. Det er jo snakk om et arrangement av mye større kaliber, men jeg tror det er en fordel at jeg vet at jeg kan flyte før jeg kaster meg i vannet.

Samtidig er Hanne Pedersen klar over at det er en stor oppgave som ligger foran henne.

– Jeg har skjønt at det kommer til å bli to travle måneder, men jeg elsker at det skjer mye på én gang. Det er vanvittig mye som skal ordnes i løpet av sommeren, så det blir utrolig varierte arbeidsoppgaver, samtidig som at jeg får prøvd meg innenfor litt tryggere rammer. Jeg syntes også at det er kult at jeg får muligheten til å ha litt beslutningsmyndighet, da dette er noe jeg ofte kan vegre meg litt for.

Fungerer under press

Det å få jobbe tett sammen med Kari-Anne Røisland er blant tingene hun gleder seg mest til.

– Det er noe jeg vet kan kan lære utrolig mye av. Og jeg håper læringskurven er bratt de første ukene.

For den største utfordingen, slik Pedersen ser det selv, blir å få organisert egen arbeidstid slik at hun rekker å løse alle oppgavene hun får som festivalkoordinator for Risør Trebåtfestival.

– Jeg har fått en liten innføring i arbeidsoppgavene som kommer, og lista er ikke akkurat kort. Jeg vet at jeg har mye å lære angående bruken av tid. Samtidig så fungerer jeg absolutt best under press. Jo mer jeg har å gjøre, desto bedre blir som regel resultatene. Jeg vil jo også si at Trebåtfestivalen er Risørs stolthet, så jeg syntes det er litt skummelt å skulle ha en del ansvar for at alt går på skinner, avslutter Hanne Pedersen.