Dansejentene fra venstre Signe Andersen, Eirin Kristine Jarno-Kristiansen, Matilde Ibsen, Solveig Pihlfeldt Haugen, Margareth Klingenber. Foto: Arendal Musikkteater

Mathilde Ibsen fra Risør ble valgt da Arendal Musikkteater måtte gjøre endringer i rollebesetningen for oppsettingen av Cabaret.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Arendal Musikketeater

Det er hovedrollen som Sally Bowles som Matilde Ibsen fra Risør nå går inn i. Hun gleder seg til å stå fremst på scenen.

– Jeg synes muligheten er kjempespennende, og gleder meg veldig til å komme ordentlig i gang. At det passet med kalenderen min var også flaks, og jeg er kjempeglad for at det har løst seg. Jeg har jo jobbet med Arendal musikkteater før, og jeg vet at de pusher for å få til en kjempeforestilling, og jeg gleder meg veldig til å være en del av det, sier Ibsen til iRisør.no.

Blir hektisk

Forestillingen har premiere 23. april i Arendal Kulturhus. Det betyr at Matilde står foran en hektisk periode for å få alt på plass.

– Det er litt utfordrende, særlig med tanke på at de andre har øvd så mye lenger. Allikevel er jo utdanningen min innenfor teater, og det har vært en fin mulighet til å se hvor mye jeg faktisk har lært, og jeg føler meg veldig trygg på at det kommer til å gå fint. Det kreative teamet er også kjempeflinke på å gi tydelige beskjeder, og det gjør det mye lettere å komme fort inn i ting.

Ibsen overtar som følge av at Gunn Mariann Arnsesen, som skulle hatt rollen, har fått en lenge etterlengtet operasjon.

– Hun er fristilt fra rollen, og vi ønsker henne god bedring og ser fram til å se henne igjen på scenen i senere oppsetninger, skriver Arendal Musikkteater i en pressemelding.

Matilde i prat med instruktør og koreograf. Foto: Arendal Musikkteater

Fantastisk lagånd

Ibsen har de siste 4 årene bodd i London hvor hun har studert Drama og Performance på London Southbank University. Hun har også deltatt i ulike teateroppsetninger i London. Nå brukes tiden til intensive øvelser i Arendal.

– Arendal Musikkteater følger normalt skoleferiene, men i og med at Matilde kom tilbake fra London på mandag, har vi brukt vinterferien flittig for å komme ajour. Alle skuespillerne som er involvert i scenen med Sally Bowles har endret på ferieplaner og stilt villig opp for å hjelpe til. Det viser hvilken fantastisk lagånd som finnes i Arendal Musikkteater, sier instruktør Marianne Løge.

Også koreogra Merete Blåkå er godt fornøyd med at Matilde Ibsen har kommet inn som erstatter.

– Det er en sann fornøyelse å jobbe med Matilde som hadde forberedt seg godt før sin første øvelse med resten av dansejentene, sier Blåkå.

Matilde Ibsen har tidligere vært med i to produksjoner med Arendal Musikkteater; som Elisa Dolittle i My Fair Lady og i Johanna i Sweeney Todd. Hun har også medvirket i Sound of Music – in concert på Kilden Teater og konserthus.

Om Cabaret

Cabaret er en musikal som hadde premiere på Broadway i New York i 1966. Manus ble skrevet Joe Masteroff, sangtekstene av Fred Ebb og musikken av John Kander, som har skrevet mange musikaler, blant annet Chicago.

Bakteppet for Cabaret er Berlin på 1930 tallet da nazistene stadig får større innflytelse i det tyske samfunnet selv om Hitler ennå ikke har tatt makten. Den amerikanske forfatteren Cliff Bradshaw blir dratt inn i Berlins heftige natteliv der han møter Cabaretsangerinnen Sally Bowles fra Kit Kat Club. Sydende liv, lyst, latter og begjær danner bakgrunnen for frisluppen kjærlighet i skyggen av fascisme og jødehat. Den oppkommende nazismen kaster også sin mørke skygge over kjærligheten mellom den aldrende frukthandleren Herr Schultz og hans vertinne Fräulein Schneider.

Om Arendal Musikkteater

Arendal Musikkteater ble etablert våren 2012 og setter hver vår opp musikkteater på Store Torungen i Arendal Kulturhus. De har så langt gitt publikum ‘Bør Børson jr.’, ‘My Fair Lady’, ‘Sweeney Todd’, ‘Trollmannen fra Oz’, ‘The Producers’, ‘Spillemann på taket’ og ‘Rockeulven’ som alle har blitt veldig godt mottatt.