I 2017 startet Beisland blomster med salg av fôr til hund og katt. Det skulle vise seg å være en god idé og nå har de utvidet med mat til både gnagere og fugler.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Ved å tilby fôr som du ellers måtte reist ut av byen for å kjøpe, har blomsterbutikken skaffet seg flere trofaste kunder.

– Nå som matbutikkene tar en stor del av spontanhandelen er det greit å ha litt flere bein å stå på, sier Marianne Beisland.

– Det er en del som har spurt etter mat til fugler og gnagere, så da tenkte vi å utvide med det, sier Kristine Beisland.

Større utvalg

Matbutikkene tilbyr fôr til de vanligste dyra, men det Beisland kan friste med er fôr spesiallaget til spesifikke raser.

– Vi har mange forskjellige poser med hundemat til de forskjellige rasene. Både innholdet, smaken, størrelse og fasong er forskjellig ettersom hvilke type hund de er beregnet til, sier Marianne.

I likhet med mange andre butikker i byen er prøver de å tilpasse seg kundens behov.

– Dersom det skulle være noe vi ikke har på lager, kan vi alltids bestille det inn. Større poser med kattesand og dyrefôr kan vi også levere på døra.

Les også saken fra da de begynte med dyremat i 2017:

Nå strømmer dyrevennene til blomsterbutikken

Lokal handel

Det har i det siste vært fokus på å «bruke byen din». Dette er det noe Beisland damene er opptatt av.

Det er kjempeviktig at folk bruker byen. Vi vil jo ikke at det skal bli en spøkelsesby. Det går jo tilbake til at hvis folk bruker byen kan forretningene få mer å gjøre, og det kan føre til sommerjobber osv, avslutter Marianne Beisland.