Gjerstad Storband står på plakaten for Risør Jazzklubb førstkommende lørdag. Det betyr trolig fullt hus både med publikum og musikere på Risør Hotel.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Gjerstad Storband

Storbandet fra nabokommunen spiller en rekke steder gjennom året, på alt fra rastejazz til ordinære konserter. Nå ser de fram til å komme litt til dekket bord.

– Det er veldig fint å spille for Jazzklubben. Der kommer det forhåpentligvis endel kjentfolk. Og det er greit å la andre stå for det praktiske av og til, men vi skal hjelpe med rigging da. Risør Jazzklubb ordner imidlertid med slik som annonser og bruker de kanalene de vanligvis reklamerer for konsertene, sier Inger Hommefoss i Gjerstad Storband.

Ikke første gang

Storbandet var gjester i jazzklubben også i 2016, og det ble uttalt i etterkant at «dette er noe vi må gjøre mer av». Nå er anledningen der på nytt, og Hommefoss tenker Risør jazzklubb er et fint sted å holde konsert.

– Jeg syns storband passer perfekt i en jazzklubb. Vi tar litt stor plass, spiller kanskje litt «snill jazz», men det passer, sier hun til iRisør.no.

Og det er ikke klassisk jazz som står på programmet. For denne gangen er det Beatles som er temaet.

– Vi liker Beatles! De har skrevet masse fin musikk som er blitt klassikere. Også er heldigvis mange av låtene blitt arrangert for storband. Vår musikalske leder, Ole Jacob Aspesæter, har funnet gode arrangementer som vi har lyst til å presentere for de som har lyst til å høre på.

Fyller 35 år i dag

Konserten er som nevnt lørdag, men allerede i dag er det en stor dag for Gjerstad Storband.

– Vi ble stiftet 24. februar i 1985, og lever i beste velgående. Det er jo en ekstra god grunn til å komme på konserten fredag. Vi håper mange tar turen, selv om det kolliderer med Uke9 i Tvedestrand. Vi lover en konsert med mange tøffe låter, avslutter Inger Hommefoss.