Det er en kjent sak at det i Risør håndballklubb har blitt tradisjon å reise til Spania når man spiller J15. For å få til det må man drive dugnad.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Nettopp det er jentene på J13 i gang med nå, og i morgen kommer en blid gjeng rundt og henter tomme flasker for å samle inn panten. De håper at nettopp du har et bidrag å gi dem.

Denne gangen har vi konsentrert oss om Viddefjell, Krana og Moen og håper at folk i disse områdene har mange, tomme flasker å avse. Skulle du sitte på et lager av tomflasker og være så uheldig at du ikke får besøk av håndballjentene denne gangen, da er det bare å ta kontakt, så henter vi flaskene, sier Stine Ellefsrud, som er trener for laget.

Håper på godt resultat

Nå er de spente på hva som kan komme inn av panteflasker i løpet av en torsdag  sen ettermiddag og tidlig kveld.

– Dersom denne kvelden blir vellykket, vil vi besøke andre områder neste gang.

Det er ikke bare denne dugnaden jentene skal gjennomføre denne våren. Evelina Wester og Leonore Lindstøl kan fortelle at laget i løpet av våre vil arrangere lotteri, panteaksjon og kakelotterier. De håper at mange vil støtte laget deres med å nå målet sitt, nemlig Spania 2022. Jentene er helt tydelige på at dugnad må til for å være sikre på at alle kan være med på tur.

– I tillegg er dugnad sosialt og vi gjør derfor noe sosialt sammen, forteller Leonore Lindstøl.

Tar gjerne dugnader

At denne dugnaden både kan få inn penger, men også spare miljøet, er jentene godt fornøyde med.

– At folk slipper å pante selv er også en bonus, skyter Evelina Wester inn.

– Jentene på J13 er ikke redde for å ta i et tak og skulle det være noen der ute som har en dugnadsjobb til oss, er det bare å ta kontakt, avslutter Stine Ellefsrud.