Førstkommende fredag blir det nye toner i Risør Jazzklubb når arabisk og norsk tradisjonsmusikk er tema i jazzklubben på Risør Hotel.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Halve ensemblet er lokalt gjennom Eirik Dørsdal og Robert Løkketangen, mens de to siste er Arild Nyborg og Farah Kaddour. Sistnevnte ankom Risør fra Beirut, hvor hun bor og jobber, søndag og er spent foran debuten i jazzklubbsammenheng.

– Jeg spiller jo vanligvis klassisk, arabisk musikk, og har aldri spilt i en jazzklubb tidligere. Så det blir spennende, sier Kaddour til iRisør.no.

Ser likheter

Likevel tror hun ikke overgangen blir for stor, da det er store likheter mellom tradisjonsmusikk og jazz.

– En viktig ting er improvisasjonen. I begge formene for musikk handler det om hvordan man bygger opp og improviserer, sier Kaddour.

For Eirik Dørsdal er både musikksjanger jazz og jazzklubben i Risør hjemmebane. Han synes det er morsomt å bringe inn nye toner i jazzklubben gjennom Zekrayati.

– Zekrayati er arabisk for «mine minner», og henviser til musikken vi har rundt oss, i oss, men kanskje har glemt. Denne gruppa utforsker norsk og arabisk tradisjonsmusikk og bruker denne musikken som utgangspunkt for improvisasjon, sier Dørsdal.

Får ekstra publikum

Han er sikker på at de som bruker fredagen i jazzklubben vil få en hyggelig kveld i godt selskap.

– Vi har også fått en hyggelig melding om at Risør Sanitetsforening sponser 20 billetter til Virk og 10 billetter til Nr.14. I tillegg håper vi mange andre tar turen, avslutter Dørsdal.