Det er ikke få hull man kan finne i veien rundt om kring i Risør. Bare i Havnegata er det tre store hull som kan skape problemer for uoppmerksomme syklister.

Tekst: Knut Erik Liane Foto: Knut Erik Liane og Thomas Østerholt

Tidligere denne uken var det også et stort og dypt hull rett ved Kjærgårdsbrua. Det målte 15 cm på det dypeste, med en skarp kant som selv biler fort ville hatt problemer med.

Det og de andre hullene langs veien utenfor nye Rema 1000 er nå fylt med grus. Akkurat disse hullene har nok oppstått under arbeidet på området, mens de fleste andre antagelig skyldes værforholdene.

– Ved visse typer værforhold oppstår slike hull veldig fort. Det handler om kombinasjonen trafikk, vann, frost og tining. Da skjer dette ofte, sa Trond Heia i Statens vegvesen til iRisør.no ved en tidligere anledning.

Tett med hull på fylkesvei i sentrum

Under har vi satt sammen en liten bildeserie med noen av hullene vi kunne finne. Det som ofte gjør at hullene ikke repareres raskt er at de ikke har blitt oppdaget av vegvesenet eller kommunen.

– Det er to ting folk kan gjøre når de ser slike hull. De kan ringe vegtrafikksentralen på 175, eller de kan gå inn på fiksgatami.no og registrer det der, er Heias oppfordring.