Faren for koronasmitte gjør at Risør Ungdomsteater utsetter oppsetningen av Aladdin jr. på ubestemt tid. – Det er mange skuffede ungdommer, forteller Ola Sigmundstad.

Tekst: Tore Myrberg

Det er de siste rådene fra Folkehelseinstituttet som gjør at ungdomsteateret legger på is all aktivitet med øyeblikkelig virkning.

– De har jo kommet med anbefaling om at man ikke skal ha folkansamlinger på over 500 mennesker. Nå er det ikke plass til så mange i salen på Risørhuset, men det kan komme 300 i tillegg har vi jo 50 ungdommer som er tett på hverandre, så vi velger å avlyse inntil videre, sier Sigmundstad.

Blir forestilling senere

Senest i går var man innstilt på at det ville bli forestilling med premiere om halvannen uke. Nå følte de ansvarlige at man ikke hadde noe valg.

– Vi har brukt kvelden på å informere både ungdommene og de voksne, og det er mange som er skuffet nå. Samtidig skjønner de godt hvorfor vi må gjøre det sånn.

Samtidig er alle i Risør Ungdomsteater klare på at det vil blir forestilling. Man vet bare ikke når.

– Styret har møte igjen allerede i morgen. Så får vi se om vi klarer å få på plass forestillingen før sommeren, eller om vi må vente til over sommerferien, avslutter Ola Sigmundstad.