Til helgen kommer Riksteateret til Risørhuset, og det med teaterstykket Sult. I forkant av forestillingen blir det «Hamsun» quiz i litteraturrommet.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Det er en klassisk fortelling som settes opp, og dersom du har lyst til å få med deg forestillingen kan det lønne seg å være raskt ute med å bestille billetter.

Når jeg sjekket sist var det solgt 260 billetter. Da er det bare 60 billetter igjen. Nå må du forte deg hvis du har lyst til å få med deg Sult, sier Elen Regine Lauvhjell.

Har løst oppgaven godt

Hun har selv bare sett biter av stykket, men sier at dette blir en bra tolkning av boken forestillingen er basert på.

Det jeg fikk se var fantastisk og jeg kan bare anbefale at folk får sett Sult på scenen. Det er basert på en bok som de aller fleste har et forhold til. Jeg tenker de som kjenner til boka kommer til å få seg en overraskelse når de ser teaterversjonen.

Elen Lauvhjell sammen med skuespillerne under en tidlig prøve.

Det å gjenskape noe slikt som en bok i et annet format er ikke alltid like enkelt. Det ender ofte opp dårligere enn originalen. Men, det tror ikke Elen er tilfellet med Sult.

Det er alltid spennende å se hvordan de løser det å lage en teater utgave av en bok. På film kan man trikse og mikse masse, men på scenen skjer det her og nå. For å få det til må de bruke smarte løsninger og gode effekter. En av effektene de bruker mye av i Sult er musikk, der er Tuva Syvertsen med på å skape stemningen.

Hamsun-quiz

Riksteateret satser på Risørhuset dette året og hva det betyr kan du lese om ved å trykke på lenken nederst i saken. En av tingene de gjør på kulturhus rundt forbi er å tilby suppe og noe til sammen med skuespillerne og crewet før forestillingen. Men, akkurat det blir det ikke i Risør.

 Hos oss i Risør er vi så heldige at vi har Teaterets venner som arrangerer Suppe på Stranden etter forestillingene. Det opplegget ønsket jeg ikke å forstyrre, derfor skal vi heller finne på noen andre lure ideer.

Denne gangen er det Hamsun-quiz før forestillingen som er det lille ekstra.

De som har lyst til å være med på Hamsun quiz kan melde seg på hos meg, enten som lag eller enkeltperson. Det starter klokken halv fem og det blir servert litt forfriskninger. Men, her er det begrenset med plasser og man må melde seg på innen fredag 13. mars, avslutter Elen Regine Luvhjell.

Riksteateret satser på Risørhuset i 2020