I dag kom Norges Fotballforbund med meldingen om at all breddefotball er avlyst ut april. Risør Fotballklubb var på ballen allerede i går.

Tekst: Tore Myrberg

Daglig leder Terje Frøyna sier til iRisør.no at de med virkning fra i går avlyser alt av treninger i klubben.

– Dette er et tiltak for å være føre var og delta i smittestopp-dugnaden for å unngå ytterligere spredning av koronaviruset, sier Frøyna.

Viktig tiltak

Han understreker at dette er viktigere enn folkehelseaspektet ved trening.

– Vi ønsker ikke å invitere til aktivitet som går på tvers av mange klubbmiljøer eller samler mange folk på mindre plasser, sier han.

Dette betyr at rundt 250 spillere i Risør nå må holde seg unna organisert trening. Det rammer også 18 oppsatte kamper, hvorav tre kamper for herrelaget i 5. divisjon

Avslutter sesongen

Også håndballen har tatt koronagrep. Der er alt av regional og lokal håndball avlyst fra og med i dag. Dette gjelder alle serier og kampaktivitet i alle aldersklasser for begge kjønn, med unntak de to øverste divisjonene for senior.

Stoppes ut april

I dag kom meldingen fra Norges Fotballforbund som viser at Risør Fotballklubb har gjort et klokt valg. NFF skriver på sine sider at de stopper all breddeaktivitet ut april. Dette gjelder alt av treninger, kamper og samlinger.

Her er teksten NFF har lagt ut på egne nettsider:

Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå. Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no

– Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund.

I løpet av dagen vil det komme en oppdatering på hva som skjer med Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.