Ronny Gullhav opplever å ha travle dager som følge av koronaviruset. Med skoler og barnehager stengt, er det mange som trenger aktiviteter til barna.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Med butikken på Frydendal full av alt mulig av spill, og en nettbutikk med mange treff, er det nok å gjøre for Gullhav og hans medarbeidere.

– Det er bare å se på et familiespill vi har hvor det er mange spill i en eske. Før helgen hadde vi vel 15 esker, nå er det denne ene som står igjen, sier Gullhav, mens han bruker søndagen på å forberede en ny uke.

Perling populært

Eksperter på adferd har anbefalt de som nå får mye hjemmetide med barna om blant annet å bruke tiden på spill. Men, ikke på Monopol.

– Det skjønner jeg at de sier. Jeg ville nok valgt noe som er mindre konfliktskapende slik som yatzy og slike ting. Det går det mye av.

Men, det er ikke bare av de vanlige spillene det går mye. Også puslespill er populært. I tillegg selges det små plastbiter i farger over en lav sko.

– Perling er det mange som har kjøpt for å aktivisere barna. Der har vi måtte etterfylt mye, sier Ronny Gullhav.

Kjører hjem til folk

Selv om det er høyt trykk på salget, har det ikke vært så mange innom fysisk. Der holder tallene seg mer på det jevne.

– Det er på nettet det har eksplodert i disse koronoatider. Det kan se ut som folk helst ikke vil lengre enn til posten for å hente en pakke for å slippe for mye kontakt.

For de som bor i Risør har Ronny imidlertid en raskere løsning.

– Dersom noen trenger noe fra oss kan de bestille på nett og trykke for «hente i butikk». Deretter legger de igjen en beskjed om at de trenger å få varene hjem. Da slår vi på tråden rett før vi er der, og setter varene på trappa, avslutter Ronny Gullhav.

Se også:

Oversikt over hvem som leverer varer på døra