Risørhuset høst Foto: Thomas Østerholt

Det blir forandringer på hvordan man låner bøker fra Risør bibliotek i ukene framover. Dørene er stengt, men Take-Away er fullt mulig.

Tekst: Thomas Østerholt Foto: Arkiv

Nå som koronaviruset har tatt av er det lurt å ta alle forholdsregler, så Risør Bibliotek tar del i dugnaden ved å stenge Risørhuset. De har i stedet opprettet «Bok-Take-Away» sånn at barn og voksne fortsatt kan låne bøker på en sikker måte.

– Det beste for oss er om folk bestiller bøkene via vår nettside. Du kan også sende epost eller ringe 37 14 97 77 mellom 11-13. For å bestille på nett må du ha nasjonalt lånekort og en pinkode. Du kan hente bøkene mellom 11-13 mandag til fredag, sier Vibecke Langfeldt Andersen.

Les på nettet

For de som ikke vil gå ut for å hente bøkene går det an å lese via bibliotekets app på mobil kalt eBokBib. Dette må du også ha et nasjonalt lånekort og en pinkode for å benytte deg av.

– Har du ikke lånenummeret ditt, eller har mistet pinkoden, er det bare å kontakte oss på telefonen eller sende en mail, så sender vi det til deg. Hvis du er ny bruker, kan du sende oss en mail eller ringe, så skal vi hjelpe deg å få et nytt lånekort, sier Langfeldt Andersen.

Kan beholde bøker lengre

Siden Risørhuset er stengt skal ingen som har bøker hjemme levere de tilbake på grunn av fare for smitte.

– Vi har tatt bort innleveringskassa på utsiden. Vi sier ifra når vi vil ha bøkene tilbake. Det er først når vi er tilbake i vanlig drift. Det vil ikke bli sendt ut purringer, og ingen vil få purregebyr, sier Langfeldt Andersen

For de som er på utkikk etter en bestemt bok kan det hende du må se andre veier, siden ikke alle bøker kan bli lånt.

– Bare bøker vi har i hyllene og som er ledig kan lånes. Det er ingen venteliste så du må søke i basen vår og se om boka er tilgjengelig. Mange av de nyeste titlene er dessverre utlånt. Hvis du ønsker å lese mer populære bøker er Lindstøls bokhandel stedet å gå om dagen. Men, bruk litt tid på å lete i bokbasen vår, kanskje det er tiden for å lese den boka som du aldri rakk å lese når den kom ut, sier Langfeldt Andersen.

Mange fornøyd

Så langt er veldig mange fornøyd med tilbudet som biblioteket har opprettet.

– Det er overraskende mange som allerede har begynt å sikre seg bøker, og de er så fornøyde når de får posen utlevert. Vi bruker inngangen til Frivilligsentralen mot legesenteret i Kragsgata, avslutter Vibecke Langfeldt Andersen.