Sist sommer kjørte iRisør.no en serie vi kalte «Dagens sted å besøke». Vi har samlet lenker til noen av stedene, og legger ut her som et turtips for helgen.

Tekst: Tore Myrberg

Kombinasjonen frisk luft, litt mosjon og morsomme steder å gå, er en klar vinner. Bare sørg for å holde litt avstand til andre i disse koronatider.

«Peder Mons»

Det første forslaget vi har, går på et sted i byen som mange har hørt om, men kanskje ikke alle har vært på. «Peder Mons» ligger på en høyde som gir deg flott utsikt over byen. Blant annet er dette et flott sted å følge med på utbygging på Holmen.

Klikk på bildet for å lese om hvordan du finner fram til «Peder Mons» og litt mer om stedet:

Randvikhalvøya

Om du ønsker å gå litt mer tur, kan en tur til Randvikhalvøya være midt i blinken. Og om du bor nede i byen, kan du jo ta stien fra Flisvika og ut til Randvik før selve runde på Randvikhalvøya starter.

En tur langs stien på halvøya gir deg alt fra skogsterreng til svaberg, og mange steder er det flott utsikt. Du er samtidig i et av Risørs fem naturreservat.

Klikk på bildet under for å lese mer om turen, og om hvordan du kommer dit:

Urheia

For enkelte er Urheia det ultimate stedet for tur, noe det er lett å forstå. Her er det stier på kryss og tvers som man kan følge, og utsiktspunktene står i kø.

Et av stedene har i sin tid vært bebygd med et lysthus, og under krigen ble det satt opp en lyskaster på stedet. Søndeled og Risør Historielag har vært flinke med å sette opp informasjonstavler i Urheia, og vel framme på stedet kan du lese mer om nettopp lysthus og lyskaster.

Trykk på bildet under for å lese mer, og for å få en veibeskrivelse:

Dette er utsikten på dette spesielle stedet.