Med (nesten) alt av forestillinger og arrangementer avlyst går det hard utover kulturen. Allikevel har Kultursjefen håpet oppe om å få tatt igjen noe til høsten.

Tekst og arkivfoto: Knut Erik Liane

Det var mye som var planlagt, men som nå ikke kommer til å skje. Risørhuset var klare for å ta imot en nesten full sal med gjester på Riksteaterets SULT og Ungdomsteateret var nesten klare for å fremføre Aladdin.

– Kulturnatt er også dessverre avlyst. Det er noe jeg er kjempeleimeg for, og vi var igrunn klare til å presentere et godt program som skulle aktivere hele byen.

Må tenke nytt

Med en hverdag uten forestillinger, konserter, kino eller annen form for underholdning og sosiale sammenkomster kan dagene bli lange. Flere har derfor valgt å finne på alternative løsninger for å underholde seg og andre.

– Digitalt er det spesielt alle konsertene på Digitalscenen som er verdt å følge. Litteraturhuset og nasjonalbiblioteket (i Oslo) har mye bra digitalt innhold som er verdt å anbefale, sier kultursjefen.

Les bøker

Kroglund har selv det han betegner som et «rikholdig» privat bibliotek. Men, han elsker også Risør bibliotek sin «take away» løsning.

– Selv vil jeg slå et slag for boka i disse tidene. Gode bøker er en svært god avveksling fra koronanyheter hvert femte minutt. Og med «take away» fra biblioteket kan man jo låne bøker som før.

Tilbake til det normale

Det viktigste i disse dager er å minimalisere spredningen av korona smitte. Når ting er tilbake til det normale håper kultursjefen at noe av det forsømte kan bli tatt igjen.

– Håpet mitt er at vi kan få normalisert hverdagen litt utover våren og sommeren – og kanskje vi kan se om vi kan ta opp igjen noe av det avlyste igjen til høsten…