Hvis du har lagt merke til bamser i vinduet til naboen er ikke det uten grunn. Den står der nemlig slik at gåturen skal bli litt gøyere for barna.

Tekst: Knut Erik Liane  Foto: Privat

Fredag kveld ble det lagt ut ett innlegg på facebooksiden «Risør hjelper Risør». Der oppfordret Hafdís Heiða Hall folk til å sette bamser i vinduet.

– Folk setter en eller flere bamser i vinduet. Familier går på tur og teller hvor mange bamser de ser. Dette gjør lufteturen litt mer spennende for barna (og de voksne), sier Hafdís Heiða Hall til iRisør.no.

Godt mottatt

Men, det er ikke hun selv som kom på ideen. Den fikk hun nemlig fra sitt hjemland, Island.

– Jeg vet ikke hvor konseptet kommer fra opprinnelig. Men, jeg ble kjent med dette via islandske venner og familie. De siste ukene har de lagt ut på sosiale medier at de er på bamsejakt, og barna viser stolte frem hvor mange bamser de har funnet.

Responsen kom ganske fort og flere familier har allerede tatt en bamsejakt. I skrivende stund har innlegget 155 likes og 128 kommentarer.

Responsen er veldig positiv. Det er mange som ønsker enten å være med på bamsejakt eller bidra med å sette bamse ut i vinduet.

Fin familieaktivitet

Med stengte skoler og en rekke foreldre hjemme er det mange som har bruk for flere familieaktiviteter.

Det er ganske utfordrende tider nå. Barna savner venner og fritidsaktiviteter. Både barn og voksne holder seg for det meste hjemme. Det er godt å komme seg litt ut og tenke på noe annet. Dette er en fin familieaktivitet og helt gratis. Tenk at du kan glede så mange barn med bare å sette en bamse i vinduet!