Foto: Thomas Østerholt

Kommune har kommet med en foreløpig avklaring om mai-arrangementene i Risør.

Det vil bli markeringer, men da uten at det blir publikum med fysisk tilstedeværelse.

I en pressemelding fra kommunen står det følgende;

Ordfører vil i samråd med kommunelege gir følgende råd om mai-arrangementene i Risør kommune.

1.mai

Lokal arrangør har allerede avlyst markeringene 1. mai. Det oppfordres til digitale markeringer, overføring av taler etc.

8.mai

Frigjørings- og veterandagen, med spesiell oppmerksomhet som 75-årsjubileet for freden i 1945, markeres uten offentlige arrangement med fysisk frammøte av publikum. Ordfører legger ned krans ved minnestøtten på Solsiden kl. 13.00 og holder tale som sendes direkte eller i opptak via Youtube og kommunens nettside. Tre representanter fra Konvoibyen og veteraner fra internasjonale operasjoner er tilstede. Fanfare ved hornblåser fra Risør Musikkorps eller Marinemusikken i Horten. Publikum inviteres ikke til å delta.

I Konvoibyen blir det egen lukket markering med kransenedleggelse innenfor de smittevernregler som gjelder. Hvis nye og mer liberale råd for smittevern kommer, tilpasses arrangementet etter dette. Det blir ingen kommunal mottakelse/frokost for lokale veteraner fra internasjonale operasjoner.

17.mai

Vi avventer nasjonale råd og regler. 17.mai-komiteen og skolene oppfordres til å planlegge arrangementer som lar seg gjennomføre innenfor dagens smittevernråd. Nasjonaldagen skal markeres, med fantasi og kreativitet,  innenfor de smittevernråd som gjelder.