Med tre dager igjen av innsamlingsaksjonen til hjertekompresjonsmaskinen til risørambulansen, har Lions Club Risør meldt sitt bidrag.

Tekst: Tore Myrberg

(Vi gjør oppmerksom på at iRisør.no er med å organiserer innsamlingen.)

Foreningen ga torsdag beskjed om at de ønsket å bidra med 3000 kroner.

– Risør Lions Club har holdt et lite møte over nettet. Der bestemte vi oss for å støtte innsamlingen som foregår i disse dager til fordel for en hjertekompresjonsmaskin til Risør ambulansen, sier president Thomas Juell i klubben.

Mangler 44 000 kroner

Også innsamlingsaksjonen har blitt rammet av koronakrisen. Mens det andre steder med tilsvarende aksjon har vært bedriftene som har stått for det største beløpet, er det ingen bedrifter på giversiden i denne aksjonen. Likevel er innsamlet beløp bare noe tusenlapper unna 100 000 kroner.

Det er høyst forståelig i en tid med permitteringer og mye usikkerhet at bedriftene uteblir, og om man ikke får en kraftig økning på giversiden de siste tre dagene, kan det være at man heller må ta opp igjen innsamlingen når situasjonen blir litt mer stabil.

Thomas Juell i Lions Club Risør ser det uansett som viktig å bidra, og håper flere trår til i innspurten.

– Ikke minst i disse dager med faren for koronaviruset hengende over oss, følte vi i Lions Club Risør at en slik maskin ville være et viktig tilskudd for øyeblikkelig hjelp, dersom det oppstod et prekært behov for dette.

Dersom det er bedrifter som ønsker å bidra bes de ta kontakt direkte med ambulansen i Risør ved Lene Jørgensen eller Tore Bjørn Hovde. Andre kan bruke lenken under:

<iframe width=»350″ height=»450″ src=»https://www.spleis.no/project/100079/embed» frameborder=»0″></iframe>