Med alle barn og unge i hjemmeskole, er verden snudd på hodet for mange familier. Vi har tatt en prat med to ungdomsskoleelever om hvordan det har vært å ha hjemmeskole.

Tekst og foto: Anna Stina Næss

Evelina Wester og Annie Holte Ausland er 13 år, og går på Risør Ungdomsskole i klasse 8C. Etter tre uker med hjemmeskole begynner ting å gå seg til.

– Det hele går helt greit. Det har vært mer å gjøre denne uka enn forrige uke sier Evelina Wester.

På Snap det foregår

Annie Holte Ausland synes lærerne har vært flinke å lage morsomme og gøye oppgaver.

– Vi har stort sett klart å gjøre hjemmeskolearbeidet på egen hånd, og hvis vi har trengt hjelp har vi kunnet ringe eller sende SMS til lærerne, sier hun.

Det som kanskje er tøffest for de to ungdommene, er at man ikke lengre kan møte venner slik man har vært vant til.

– Jeg synes det har vært kjipt å ikke kunne møte venner, og jeg savner dem. Men, det går fint, og det er jo bedre at vi gjør det sånn enn at folk blir smitta, sier Evelina.

– Og vi snakker en del på Snap. Det er der det foregår, føyer Annie til.

Flinke lærere

Annie og Evelina bor på Moen, så de har vært en del sammen ute, gått turer og trent litt. Og det har gått greit å holde den avstanden man skal. Litt bekymret er de imidlertid for hvordan det blir om de må være hjemme fra skolen i lang tid.

– Jeg tenker at det blir litt kjedelig etter hvert hvis hjemmeskole kommer til å fortsette. Samtidig har lærerne funnet en veldig god måte å løse undervisningen på, sier Evelina.

Annie er helt enig i at lærerne har vært kjempeflinke.

– Samtidig tror jeg vi kommer til å gå glipp av en del læring hvis dette fortsetter, avslutter hun.