Risør fortsette å være en hvit flekk på kartet når det gjelder registrerte smittede med koronaviruset.

Tekst: Tore Myrberg

De fleste regner med at det kun er et tidsspørsmål før man får den første registrerte smittede, men så langt er tallet fortsatt null. Det fortalte ordfører Per Kristian Lunden under sin videooppdatering i dag.

Han benyttet samtidig anledningen til å fortelle litt om forskjellen mellom forbud og råd.

– Som for eksempel vi har i den såkalte hytteloven, der politiet kan komme ut og ilegge bøter visst det er brudd på lov eller forskrift. Og forskjellen da til et tydelig råd, eller det som heter en sterk henstilling. Det gjelder for eksempel reise, sier Lunden.

Han sier mange spør om man må følge rådene om reise.

– Jeg svarer at det bør dere absolutt følge. Men, det gis et lite rom for en egen vurdering, og det er altså da en vurdering av nødvendigheten for eksempel av en reise. Et eksempel på en nødvendig reise kan være reise i forbindelse med arbeid.